Handbal feminin: Cinci zile până la primul meci al României la Campionatul Mondial din Japonia. Ce spune Tomas Ryde despre pregătirea jucătoarelor

Data: 25 noiembrie 2019, 21:56 | Autor: Nănuț Mădălina

Echipa Națională de handbal feminin a României debutează sâmbătă, 30 noiembrie, la Campionatul Mondial din Japonia. ”Tricolorele” vor întâlni în primul meci al Grupei C pe sportivele din Spania.

Meciul dintre România și Spania va începe la ora 11:00 și va fi transmis în direct la Telekom Sport și Digi Sport.

”Tricolorele” au disputat duminică un amical cu o echipă de club din Japonia.

”Unul dintre obiective este ca fiecare jucătoare să fie pe teren. Cristina Neagu nu a putut juca din cauză că a avut genunchiul puţin umflat. Dar toată lumea care a intrat în teren a răspuns pozitiv. Am fost foarte atent la evoluţia celor noi, Dache, Polocoşer şi Patricia Vizitiu. În multe aspecte s-au descurcat foarte bine şi sunt mulţumit. Am încercat să o punem pe Dache în situaţii de unu la unu. A fost foarte puternică în acele momente şi a devenit foarte încrezătorare în jocul ei pentru echipa naţională”, a spus Tomas Ryde.

Antrenorul a dezvăluit care a fost tactica pe care a pus accent la antrenamente:În apărare am folosit mai multe moduluri tactice, insistând pe partea de pressing, iar în unele momente ne-a ieşit foarte, foarte bine. A fost o zi bună. Încă suntem puţin obosiţi, dar avem o echipă optimistă şi încercăm să devenim mai buni”.

Până la confruntarea cu Spania, naţionala României are programat, marţi, un meci amical cu Olanda: ”Ele vor juca cu o mai mare viteză, cu mai multă putere. Au un joc combinativ care face parte din ADN-ul lor. Cred că apărarea noastră va trebui să fie mult mai precisă. Astăzi am făcut greşeli pe contraatac, marţi nu vom putea face aceleaşi greşeli. Cristina va fi şi ea pe teren. Noi încercăm să fim echipa care impune ritmul partidei. Astăzi s-a alergat mult, în viteză mare. Am încetinit jocul câteodată, alteori am crescut ritmul de joc. În ansamblu, partida contra Olandei va fi una mult mai tactică” – Ryde.

 URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵                       

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!