8 echipe românești înscrise în cupele europene. Rapid București a cerut un wild-card

Data: 7 iunie 2022, 13:54 | Autor: Nănuț Mădălina

Opt echipe românești și-au anunțat participarea în noul sezon al competițiilor internaționale: patru la feminin și patru la masculin. O a noua echipă, CS Rapid București, a cerut un wild-card pentru participarea în Challenge Cup și așteaptă confirmarea din partea Confederației Europene de Volei.

CSM Volei Alba Blaj,  CSM Târgoviște, CSO Voluntari și CSM Lugoj sunt cele patru formații de volei feminin care s-au înscris în noul sezon.

Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște, direct în grupele Ligii Campionilor.

În Liga Campionilor vom avea două formații care vor juca direct în grupele Ligii Campionilor. Acestea sunt CSM Volei Alba Blaj și CSM Târgoviște, echipe care au confirmat participarea.

În Cupa CEV s-a înscris CSO Voluntari. Cea de-a doua echipă care avea drept de participare în această competiției, CS Medgidia, ocupanta locului 4 în campionat, nu s-a înscris

În Cupa Challenge s-a înscris CSM Lugoj, ocupanta locului 5, în timp ce formația clasată pe locul 7 în clasamentul Diviziei A1, Rapid, a cerut un wild-card din partea CEV pentru a putea participa în această competiție.

Ocupanta locului 6 în sezonul trecut, Dinamo, intenționează să se înscrie în Cupa Balcanică.

Și la masculin vom avea patru reprezentate: SCM Arcada Galați, CS Dinamo București,  SCM U Craiova și CSA Steaua București.

În Liga Campionilor, SCM Arcada Galați va juca în tururile preliminare.

În Cupa CEV au confirmat participarea ambele formații care au obținut dreptul de calificare: Dinamo București și SCMU Craiova.

În Cupa Challenge s-a înscris doar Steaua București, care a încheiat pe locul 4 în sezonul precedent. Ocupanta locului 5 la finalul campionatului, Olimpia Titanii București, nu s-a înscris în actuala ediție a cupelor europene.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Sursă: Federația Română de Volei

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!