Volei feminin: Alba-Blaj se va baza pe cinci sportive pe pozitia de extrema/secund

Data: 9 august 2019, 14:58 | Autor: Nănuț Mădălina

Campioana Romaniei la volei feminin, formatia CSM Volei Alba-Blaj, a incheiat vineri 9 august prezentarea lotului pentru sezonul 2019-2020.

Echipa blajeana se va baza in noul sezon pe cinci jucatoare pe pozitia de extrema/secund: Sanja Bursac Gommans si Bianka Busa din Serbia, Anastasiya Bezsonova din Azerbaidjan si romancele Ramona Rus si Sorina Miclaus.

SANJA BURSAĆ GOMMANS (1,78 m) este o fostă internațională a Serbiei, născută la data de 10 ianuarie 1990, la Belgrad. Ea a jucat până acum la echipele Postar 064 Belgrad, Rocheville Le Cannet și RC Cannes, ambele din Franța, în ultimul sezon evoluând în China, la Guangdong Evergrande. Sanja Bursać Gommans se află la prima experiență în voleiul românesc.

BIANKA BUSA (1,87 m) este componentă a naționalei Serbiei, echipă cu care a devenit campioană mondială (2018), vicecampioană olimpică (2016) și campioană europeană (2017). Născută la data de 25 iulie 1994, la Vrbas (Serbia), Bianka Buša se pregătește cu naționala Serbiei pentru turneul final al Campionatului European de volei feminin, ce se va desfășura, în perioada 23 august – 8 septembrie 2019. La nivel de club, Bianka Buša a jucat, până acum, la echipele ŽOK Vizura Belgrad (Serbia), Volley Towers (Italia), CSM Târgoviște (România), Metalleghe Montichiari (Italia) și KPS Chemik Police (Polonia).

ANASTASIYA BEZSONOVA (1,87 m) este o tânără voleibalistă, componentă a naționalei din Azerbaidjan, născută la data de 21 decembrie 1999, la Zaporozhye (Ucraina). Anastasiya Bezsonova a evoluat până acum la Telekom Baku și se află în prezent în pregătiri cu naționala din Azerbaidjan în vederea participării la turneul final al Campionatului European de volei feminin, ce se va desfășura, în perioada 23 august – 8 septembrie 2019, Azerbaidjan fiind adversara României în grupa de la Budapesta. Și ea se va afla la prima experiență în voleiul românesc.

RAMONA ADELINA RUS (1,80 m), născută la Blaj, la data de 8 octombrie 1996, este componentă a naționalei României, echipă cu care se se pregătește pentru participarea la turneul final al Campionatului European de volei feminin din această vară. Ramona Rus a participat alături de naționala României la campania de succes din această vară, încheiată cu câștigarea Silver League și, implicit, cu promovarea în ediția viitoare a Golden League. Ramona Rus a început voleiul la CSŞ Blaj, club cu care a reuşit performanţe la toate categoriile de vârstă, între care cele mai importante sunt cele trei titluri de vicecampioană naţională, la minivolei (2010), cadeţi (2012) şi juniori (2015). Alături de Volei Alba Blaj, Ramona Rus a câștigat campionatul României (2015, 2019) și Cupa României (2019), finalistă a Ligii Campionilor (2018) și a Cupei CEV (2019).

SORINA MICLĂUȘ (1,80 m), născută la Brașov, la data de 15 aprilie 1999, este una dintre cele mai valoroase tinere voleibaliste din România, fiind componentă a lotului Volei Alba Blaj din luna ianuarie 2019. Sorina Miclăuș, care a mai evoluat la nivel de seniori pentru Agroland Timișoara, a câștigat cu Volei Alba Blaj campionatul României (2019) și Cupa României (2019). Anul trecut, Sorina Miclăuș a intrat în circuitul echipei naționale, fiind componentă a formației care a câștigat în această vară competiția Silver League.

Lotul echipei CSM Volei Alba-Blaj pentru sezonul 2019-2020 este alcatuit din:

Coordonator: Femke Stoltenborg (Olanda), Aleksandra Cirovic (Serbia)

Universal/fals: Ioana Baciu (Romania), Sanja Popovi-Gamma (Croatia)

Centru: Nadja Ninkovic (Serbia), Maja Aleksic (Serbia), Noemi Oiwoh (Austria), Stefania Cheluta (Romania)

Libero: Silvija Popovic (Serbia), Luiza Ungerer de Carvalho Rocha (Brazilia).

Extrema/secund: Sanja Bursac Gommans (Serbia), Bianka Busa (Serbia), Anastasiya Bezsonova (Azerbaidjan), Ramona Rus (Romania) si Sorina Miclaus (Romania).

Antrenor: Darko Zakoc

Sursa: Volei Alba Blaj

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!