Jurnal de Tokyo – ep. 36 – Atletism: Alin Firfirică, primul atlet român care intră vineri în concurs la Jocurile Olimpice

Data: 29 iulie 2021, 22:24 | Autor: Nănuț Mădălina

Vineri, 30 iulie, se dă startul întrecerilor de atletism la Jocurile Olimpice de la Tokyo și vor dura timp de zece zile. Întrecerile se vor ține pe Stadionul Național din Tokyo, cu o capacitate de 68.000 de locuri.

Primul atlet român care intră în competiție este Alin Firfirică, legitimat la CSA Steaua București, a fost descoperit de Angela Popescu la Râmnicu Vâlcea și este antrenat actualmente de către Teodoru Agachi.

El va intra în concurs la ora României 03,45, în grupa A a calificărilor de la aruncarea discului, într-o companie selectă. Din cei 16 concurenți, Alin, locul 6 în topul lumii la această oră, va avea ca adversari principali pe numărul 1 mondial, suedezul Dniel Stahl, deținătorul titlului suprem, pe austriacul Lukas Weisshaidinger (3 mondial, bronz la Doha și la Europenele de la Berlin) și pe Andrius Gudzius din Lituania (aur la Mondialele de la Londra – 2017 și la ultima competiție continentală – 2018).

Alin Firfirică: Locul patru la ultima ediție a Campionatelor Mondiale, Doha-2019 și al șaptelea la Europenele de la Berlin (2018), Alin a fost de două ori medaliat cu argint la Jocurile Mondiale Universitare (2017, 2019).

România este reprezentată la Jocurile Olimpice de zece atleți.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Sursă: Federația Română de Atletism

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!