Perechea mixtă formată din Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Perechea mixtă formată din Bernadette Szocs și Ovidiu Ionescu a obținut calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, conform anunțului dat de Federația Română de Tenis de masă pe facebook.

Prezența românilor la această probă trebuia doar să fie confirmata de ITTF (Federaţia Internaţională de Tenis de Masă). Perechea românească face astfel parte din cele 16 echipe calificate la JO Tokyo 2020.

Astfel, Federatia Română de Tenis de masă  are sportivi prezenţi în patru probe olimpice, din cinci posibile.

• Bernadette Szocs şi Eliza Samara vor juca în proba de simplu feminin.

• Ovidiu Ionescu, în proba de simplu masculin, în urma calificării obţinute la turneul preolimpic european.

• Echipa naţională feminină, formată din Eliza Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Irina Ciobanu, Adina Diaconu, calificată în urma turneului preolimpic european.

• Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu, la dublu mixt.

După anunțul conform căruia Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu s-a calificat la dublu mixt, președintele Federației Române de Tenis de masă, Cristi Romanescu, a postat următoarea reacție pe facebook: „#mândrudesportiviinoștri
Prima parte a promisiunii olimpice am îndeplinit-o.
Tenisul de masă a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo echipa feminină formată din Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro și Irina Ciobanu, antrenor Viorel Filimon, 2 sportive din 2 posibile în proba de simplu, Eliza si Bernadette, dublul mixt Bernadette Szocs/Ovidiu Ionescu și Ovidiu Ionescu la simplu masculin, antrenor Andrei Filimon.
Sunt mândru că  performanța este cuvântul de ordine în FRTM si mă aplec în fața sportivilor si antrenorilor care sunt cei mai buni ambasadori ai României,  într-o lume a sportului fără granițe, în care  spiritul olimpic te-ndeamnă să fii cel mai bun!
Ne așteaptă o mare provocare, o medalie olimpică la Tokyo este visul nostru declarat.  Strângem toți rândurile si vom fi o echipă până la capăt! 🇹🇩🏓🥇”

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Jocurile Olimpice de la TokyoOvidiu Ionescu si Bernadette Szocstenis de masa