Box: Au debutat primii boxeri români la Europenele Under 22 de la Târgu Jiu. Start cu dublă festivitate

Cea de a treia ediție a Campionatelor Europene Under 22 la box au debutat duminică, 25 martie, în noua Sală Polivalentă din Târgu Jiu, cu peste 300 de sportivi la start, fete și băieți.

Întrecerile au început cu inaugurarea sălii, la care au luat parte mai multe oficialități locale, după care s-a derulat festivitatea de deschidere.

”Este emoționant pentru noi toți să fim aici, în orașul lui Brâncuși, cel mai mare sculptor român. Împreună cu oficialitățile locale, primăria, consiliul județean, am reușit să aducem delegații din 37 de țări aici, să vadă ceea ce avem noi mai frumos. Sperăm să plece cu amintiri deosebite de la Târgu Jiu. Vreau să le mulțumesc tuturor celor care au făcut posibilă organizarea acestei competiții în România”, a declarat președintele FR de Box, Vasile Câtea, la festivitatea de deschidere.

”Este o zi specială pentru noi, cu o dublă festivitate. Am inaugurat sala polivalentă și am deschis Campionatele Europene Under 22. Astăzi suntem capitala sportului românesc”, a punctat primarul municipiului TG. Jiu, Marcel Romanescu.

Imediat după festivitatea de deschidere a fost programată prima gală, cu 17 meciuri, toate feminine. Între cele 34 de fete care au urcat în ring s-au numărat și două românce, Ștefania Lazăr (categoria 54 kg) și Dana Borzei (60 kg). Deși au avut parte de o galerie puternică, ambele pugiliste tricolore au fost învinse.

În gala a doua, duminică de la ora 19:00, vor mai boxa doi români. La categoria 60 kg, Andrei Udubașa îl va întâlni pe slovacul Michal Takacs, iar la supergrea (+91 kg), Andrei Filip va boxa cu francezul Djamili Aboudou-Moind.

Competiția continuă cu câte două gale pe zi până duminica următoare, 1 aprilie, când este programată gala finală.

Urmărește-ne pe Facebook:

Boxbox u22Campionatele Europene Under 22 la boxDana BorzeiEuropenele Under 22 de la Târgu JiuȘtefania Lazăr