Box: Boxul românesc dă semne că renaște după medaliile de aurul cucerite de Andrei Arădoaie (Dinamo) și Robert Jitaru (Steaua)

Boxerii români Paul Andrei Arădoaie și Robert Jitaru au cucerit medalia de aur în limitele categoriei 81 kg, respectiv 56 kg, marți, la Campionatele Europene Under-22 de la Brăila, după ce au obținut victorii la puncte, cu decizii la indigo, 3-2.
Elevul lui Dumitru Dorobanțu (Paul Andrei Arădoaie), a mai cucerit în 2014 titlul european la tineret, iar acum își trece în palmares aurul la U-22.

Conform Agerpres, tânărul boxer dinamovist a declarat la finalul meciului că ”a fost un meci greu, cu un sportiv cu foarte bune calități. Nu m-a lăsat să mă duc să îl iau la bătaie, mă ținea tot timpul. Nu m-a lăsat să dau. Dedic această victorie familiei mele, părinților mei care sunt în tribune. Ei sunt puterea mea. Ei îmi dau forța interioară”

Tot marți, Robert Jitaru a cucerit medalia de aur la categoria 56 kg, în cadrul aceluiași turneu, după ce l-a învins în finală pe englezul Peter McGrail, la puncte, cu 3-2.

Brăileanul Robert Jitaru, născut la Făurei și legitimat la CSA Steaua București, este dublu medaliat cu bronz la Campionatele Europene de box pentru tineret și este antrenat de George Perțea la Brăila și de Valentin Vrînceanu la lotul național.

007sport007sport.roAndrei ArădoaieBoxcs dinamocsa steauaRobert Jitaru