Box: Modelul Călărași – campioni pe bandă rulantă

Vineri, în ultima gală cu preliminarii, Marco Antonio Manea (44,5 kg) și-a făcut un debut frumos în competiție, cu o victorie clară la puncte obținută în meciul cu moldoveanul Cristian Tacu.

Marco Antonio Manea, sportiv legitimat la CSM Călărași și asistat la colț de antrenorul coordonator al lotului, Robert Băeatu, dar și de antrenorul său de la club, George Ursu, a boxat inteligent în fața unui adversar care a venit permanent în față, ca un tăvălug. Manea și-a folosit eficient directa de stânga și după ce a stopat elanul adversarul a punctat de fiecare dată eficient cu serii de lovituri. Victoria sa a fost mai mult mai clară decât verdictul dat de arbitri, 4-1.

Manea este una dintre speranțele boxului românesc. În vârstă de 14 ani, Marco a început nobila artă la București, cu antrenorul Florin Foia, dar a decis că este mai bine pentru cariera lui să se mute la Călărași, acolo unde frații Vali și George Ursu fac artă din ”nobila artă”.

Tineri, ambii în jurul a 30 de ani, cu o dorință de muncă și o nebunie a performanței tot mai rare în boxul românesc, frații Ursu au creat un centru de referință la Călărași. Au perseverat până au convins oficialitățile locale că merită să investească în box, iar din priceperea lor și din condițiile create au ieșit rezultate frumoase: medalii europene și nenumărat titluri naționale de la copii până la tineret. Ca o recunoaștere a valorii lor, federația le-a încredințat lotul național de juniori. ”Fără falsă modestie cred că avem cele mai bune condiții din țară. Selectăm copii din toată zona și îi aducem la Călărași, unde putem să le oferim cazare, masă și antrenamente bune. În fiecare generație am avut campioni și pot să spun că Marco Antonio Manea este un veritabil talent”, a declarat George Anghel, un antrenor ce și-a început cariera la numai 23 de ani, la un an după fratele său, Vali.

Vineri, în afara lui Marco Manea a mai urcat în ring și Samuel Roman (54 kg). Sportivul de la CSS Sighet a fost învins la puncte de italianul Francescu D’Angelo.

Boxbox romaniaCampionatul European de box pentru cadeți