Canotaj: Juniorii, locul patru în lume | ”Tricolorii” au câștigat trei medalii la Campionatele Mondiale de canotaj

Canotorii juniori ai României au încheiat Campionatele Mondiale de la Racice, Cehia, pe poziția a 4-a, după ce au obținut trei medalii: două de aur și una de bronz.

Cele trei medalii al României au fost obținute de:

Tabita Maftei în proba de simplu vâsle(JW1x). Românca s-a clasat pe locul 1 și a obținut medalia de aur la Campionatele Mondiale.

Echipajul de opt plus unu (JW8+) format din Amalia Bucu, Simona Tătaru, Lorena Constantin, Gabriela Paraschiv, Alice-Elena Țurcanu, Iuliana Timoc, Alexandra Ungureanu, Laura Pal și Victoria-Ștefania Petrean s-au clasat pe locul 3, medalie de bronz, după o cursă extrem de echilibrată și disputată, în finala C.M. de juniori.

Florin Arteni-Fîntînariu și  Laurențiu-Alexandru Danciu, echipajul de dublu rame masculin (JM2-) al României, au obținut medalia de aur în finala Campionatului Mondial de canotaj juniori, după o cursă fantastică.

Celelalte 3 echipaje aflate în finalele de la Campionatele Mondiale s-au clasat pe următoarele poziții:

Românii Sebastian-Constantin Cîrstea, Cosmin Carpea, Iulian Nestian, Dumitru-Valentin Bucur s-au clasat pe locul 5 în finala C.M. de juniori în proba de patru vâsle masculin (JM4x).

Echipajul de patru rame masculin format din Gheorghe Morar, Denis Nichitean, Andrei Lungu, Dorin Simion s-a clasat pe locul 4 în finala C.M., fiind foarte aproape de barca Italiei, clasată pe locul 3.

Canotoarele din echipajul de patru rame feminin (JW4-)au ocupat poziția a 4-a la finalul competiției. Sportivele care au reprezentat România sunt: Cristina Drugă, Teodora Mândrilă, Elena-Cătălina Onciu, Geanina Dumitrița Juncanariu.

România a fost reprezentată la CM de opt echipaje (patru la feminin și patru la masculin).

La ediția precedentă, în 2017, România s-a clasat pe prima poziție în clasamentul pe națiuni, cu 6 medalii (2 de aur, 2 de argint și 2 de bronz).

Urmărește-ne pe Facebook:

Campionatele Mondiale de canotaj junioricanotajcanotaj feminincanotaj masculin