Canotaj: Medalie pentru România la Cupa Mondială în proba de opt plus unu

În perioada 1-3 iunie la Belgrad, în Serbia, s-a disputat prima etapă de Cupă Mondială de canotaj din acest an. România s-a întors din țara vecină cu o medalie,  de bronz, obtinută de echipajul de opt plus unu.

Medalia de bronz a României a revenit echipajului masculin de opt plus unu (8+) format din Vlad-Dragoș Aicoboae, Florin-Sorin Lehaci, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu-Vasile Bejan, Cristi-Ilie Pirghie, Alexandru-Cosmin Macovei și Adrian Munteanu.

România a fost reprezentată la Cupa Mondială de canotaj și de echipajele masculine de patru rame (4-), de dublu rame (2-) și dublu vâsle(2x). Echipajul de patru rame, alcătuit din Mihai-Vasile Țigănescu, Cosmin Pascari, Ștefan-Constantin Berariu și Ciprian Huc, a câștigat finala B și s-a clasat pe locul 7, echipajul de dublu rame, format din Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosa, s-a clasat pe locul 4, în timp ce echipajul de dublu vâsle (2x) alcătuit din Ionuț Prundeanu și Marian Enache a încheiat competiția  pe locul 5.

Antrenor principal, Antonio Colamonici. Antrenor federal, Dorin Alupei.

Celelalte doua concursuri de Cupa Mondiala vor avea loc la Linz, Austria(21-24 iunie) si la Lucerna, Elvetia (13-15 iulie).

Urmărește-ne pe Facebook:

canotajcupa mondiala de canotajromania canotaj