Canotaj: România, locul unu pe națiuni la Campionatele Europene. Noi medalii pentru sportivii români

România a încheiat Campionatele Europene de canotaj de la Glasgow, Scoția, pe locul 1 în clasamentul pe națiuni, după ce a obținut șapte medalii: 3 de aur, 2 de argint și 2 de bronz.

După ce în prima zi a finalelor, sâmbătă – 4 august, canotorii și canotoarele din România au obținut 5 medalii în cele 6 curse în care au luat startul, ziua de duminică a adus alte două medalii pentru delegația ”tricoloră”.

Primii care au urcat pe podium, duminică, au fost canotorii de la dublu vâsle (M2x). Echipajul format din Marian Enache și Ionuț Prundeanu a încheiat cursa pe locul secund și a obținut medalia de argint. Rezultatul obținut a fost un adevărat cadou pentru sportivul Marian Enache, care astăzi a împlinit 23 de ani (05.08.1995 – Timișoara). Marian Enache este multiplu campion național și balcanic, precum și medaliat la Campionatele Mondiale și Europene de juniori.

 

A șaptea medalie a României a fost obținută de echipajul de opt plus unu (M8+). În finala probei masculine de opt plus unu (M8+), echipajul României format din: Alexandru-Cosmin Macovei, Constantin Adam, Adrian Damii, Sergiu-Vasile Bejan, Vlad-Dragoș Aicoboae, Constantin Radu, Alexandru Matinca, Cristi-Ilie PÎrghie și Adrian Munteanu, s-a clasat pe locul 3 și a cucerit medaliile de bronz, după o cursă formidabilă.

 

În finala probei feminine de dublu vâsle categorie ușoară a CE de la Glasgow, GIANINA-ELENA BELEAGĂ și IONELA-LIVIA COZMIUC s-au clasat pe locul 4, înaintea Italiei și a Marii Britanii, devansate de Olanda, Polonia și Elveția.

 

Cu o zi înainte (sâmbătă, 4 august), România cucerise alte cinci medalii: aur în proba de opt plus unu feminin (W8+), uar la patru rame masculin (M4-), aut la dublu rame feminin (W2-), argint în proba de patru rame feminin (W4-) și bronz la dublu rame masculin (M2-).

Urmărește-ne pe Facebook:

campionatele europene de canotaj de la glasgowcanotajcanotaj feminincanotaj masculin