Canotaj: România și-a încheiat participarea la Campionatul Mondial. Două titluri cucerite sâmbătă, fără prezență pe podium duminică

Sâmbătă, 15 septembrie 2018, și duminică, 16 septembrie 2018, la Plovdiv, în Bulgaria s-au disputat probele finale din cadrul Campionatului Mondial de canotaj. Dacă sâmbătă, două echipaje românești au reușit să urce pe podium, aur și argint,  din păcate duminică nici una dintre cele trei competiții cu prezență românească nu a fost cu noroc pentru acestea.

Cele două medalii cucerite de echipajele românești la Campionatul Mondial de canotaj au fost la probele de dublu vâsle feminin categorie ușoară – aur și dublu rame masculin – argint.

Cele 6 echipaje românești aflate în finalele Campionatului Mondial de canotaj de la Plovdiv s-au clasat după cum urmează:

În finala feminină a probei de dublu vâsle categorie ușoară (LW2x), Ionela-Livia Cozmiuc și Gianina-Elena Beleagă s-au clasat pe locul 1, păstrându-și titlul mondial cucerit anul trecut la Sarasota-Bradenton, SUA.

În finala masculină a probei de dublu rame (M2-), Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă s-au clasat pe locul 2 și sunt vicecampioni mondiali la CM de la Plovdiv, după o cursă excelentă.

În finala masculină a probei de opt plus unu (M8+), Vlad-Dragoș Aicoboae, Adrian Damii, Alexandru Matinca, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu-Vasile Bejan, Cristi-Ilie Pîrghie, Alexandru-Cosmin Macovei și Adrian Munteanu s-au clasat pe locul 6 la Campionatele Mondiale pentru seniori de la Plovdiv.

În finala feminină a probei de opt plus unu (W8+),  Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Beatrice-Mădălina Parfenie, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu și Daniela Druncea s-au clasat pe locul 5 la C.M.

Echipa de dublu vâsle masculin (M2x)  formată din Ionuț Prundeanu și Marian-Florian Enache s-a clasat pe locul 6 în Finala A și pe același loc, desigur, la C.M. de la Plovdiv.

În finala masculină a probei de patru rame (M4-, Mihai-Vasile Țigănescu, Cosmin Pascari, Ștefan-Constantin Berariu, Ciprian Huc s-au clasat pe locul 5 la Campionatele Mondiale.

Urmărește-ne pe Facebook:

campionatul mondial de canotajcanotajcanotaj romania