Canotaj: Întrecerea și succesul. 7 medalii pentru România la Campionatul European de juniori

România încheie Campionatele Europene de canotaj destinate juniorilor cu 7 medalii. Echipajele românești au reușit să câștige o medalie de aur prin echipa de patru rame feminin, 5 medalii de argint cu bărcile de dublu rame (2-) feminin, dublu rame (2-) masculin, patru rame (4-) masculin, patru vâsle (4+) masculin și opt plus unu (8+1) feminin și o medalie de bronz cu barca de patru vâsle (4x) feminin.

Echipajul de dublu vâsle (2x) feminin s-a clasat pe locul 7, iar cel de dublu vâsle (2x) masculin pe locul 15. Echipajul masculin de opt plus unu (8+) s-a clasat pe locul 6.

România a participat la Europele de juniori din Franța cu 10 echipaje, un total de  42 de sportivi, 21 de fete și 21 de băieți.

UPDATE ora 16:00| Avem medalie de argint și în proba de opt plus unu feminin! A șaptea medalie pentru România! Felicitări AMALIA BUCU, CRISTINA RĂILEANU, LORENA CONSTANTIN, GEORGIANA MOROȘANU, ELENA-CĂTĂLINA ONCIU, TEODORA MÂNDRILĂ, ALICE-ELENA ȚURCANU, IULIANA TIMOC ȘI VICTORIA-ȘTEFANIA PETREANU.

 

UPDATE ORA 15:47| Echipa masculină de patru vâsle a cucerit a șasea medalie pentru România – argint. Echipajul este alcătuit din SEBASTIAN-CONSTANTIN CIRSTEA, COSMIN CARPEA, DUMITRU-VALENTIN BUCUR și DORIN SIMION.

UPDATE ora 15:30| O nouă medalie pentru România – a cincea, de bronz, pentru echipa de patru vâsle feminin alcătuită din GEORGIANA-SIMONA TĂTARU, ADRIANA SURUPĂCEANU, GABRIELA PARASCHIV și NICOLETA MUSTEA.

 

UPDATE ora 15:20| România cucerește a patra medalie, de argint,  de la Europenele de canotaj prin echipa  masculină de patru rame alcătuită din GHEORGHE MORAR, DENIS NICHITEAN, ANDREI LUNGU și ALEXANDRU-LAURENȚIU DANCIU.

 

UPDATE ora 15:10| Echipa de patru rame a României formată din CRISTINA DRUGĂ, LAURA PAL, ALEXANDRA UNGUREANU și GEANINA DUMITRIȚA GIUNCĂNARIU a obținut medalia de aur la Europenele de Canotaj din Franța! Este a treia medalie pentru delegația României.

 

UPDATE ora 14:40| România a cucerit, deja, două medalii de argint: la dublu rame feminin (Tabita Maftei și Alina-Maria Balețchi) și dublu rame masculin (Florin Arteni-Fintinariu și Iulian Nestian).

Duminică – 27 mai cu începere de la ora 14:00 se vor disputa finalele de la Campionatele Europene de canotaj destinate juniorilor. România va fi reprezentată în aceste ultime faze ale concursului de 8 din cele 10 echipaje concurente anul acesta.

S-au calificat în finalele A următoarele echipaje românești: dublu rame feminin, dublu rame masculin, patru vâsle feminin, patru rame feminin, 8+1 feminin, 8+1 masculin, masculin de patru rame (4-) și masculin de patru vâsle (4x). Competiția are loc în Franța, la Gravalinesc.

Antrenor coordonator: Ioan Șnep.

Programul finalelor cu participare romanească arată astfel:
14:12 dublu rame (2-) feminin
14:24 dublu rame (2-) masculin
15:00 patru rame (4-) feminin
15:12 patru rame (4-) masculin
15:24 patru vasle (4x) feminin
15:36 patru vasle (4x) masculin
15:48 opt plus unu(8+) feminin
16:00 opt plus unu (8+) masculin

Urmărește-ne pe Facebook:

campionatele europene de canotajcanotajcanotaj romania