Blestemul lui Buzărnescu! Naomi Osaka s-a retras de la Roma, iar Halep ar putea pierde două poziții în clasament

Liderul WTA, japoneza Naomi Osaka, s-a retras din sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Roma. Adversara ei, olandeza Kiki Bertens, locul 4 WTA, accede în semifinale, fără să joace.

Liderul mondial, care a eliminat-o în runda precedentă pe Mihaela Buzărnescu, a acuzat o accidentare la mâna dreaptă și a fost nevoită să se retragă de la Open-ul Italiei. Până să joace cu Osaka, ”Miki” beneficiase de pe urma a două abandonuri.

În aceste condiţii, Bertens va evolua în semifinale cu învingătoarea din meciul Marketa Vondrousova din Cehia, locul 44 WTA, care a eliminat-o în turul al doilea pe Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 3, şi britanica Johanna Konta, locul 42 WTA.

Dacă va ajunge în finală, Kiki Bertens va urca pe locul 2 WTA, cea mai bună clasare din carieră. Karolina Pliskova (6 WTA) stă și ea la pândă , iar în cazul în care aceasta va câștiga turneul din capitala Italiei, o va devansa șie ea pe Simona Halep, care poate ajunge pe patru.

Altfel spus, dacă Pliskova și Bertens se întâlnesc în finală, iar cehoaica iese învingătoare, Simona va coboră pe locul patru și va pierde avantajul de a fi cap de serie la Roland Garros.

Capii de serie de la Roland Garros se stabilesc în funcție de clasamentul care va fi publicat luni. Astfel, Simona va pierde avantajul de a fi cea mai bună jucătoare de pe jumătatea ei de tablou și ar putea s-o întâlnească încă din semifinale pe Osaka, numărul 1 WTA.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

simona halep.teniswta