Atletism: Cristina Simion este noua campioană mondială la alergare montană

Cristina Simion, legitimată la CSA Steaua București, este noua campioană mondială la alergare montană pe distanță lungă ( 41,05 km cu diferență de nivel 2184m). Alături de campioana noastră pe podium a mai urcat Adeline Roche și Blandine L’Hirondel din Franța.

La echipe feminin, România s-a clasat pe locul trei și a cucerit medalia de bronz, iar la echipe masculin, țara noastră a terminat pe poziția a cincea.

Este rezultatul muncii depuse din ultimele luni. Cristina a arătat o dorință fantastică de a câștiga pe tot parcursul cursei. Cristina mi-a spus în zilele premergătoare că vrea să cucerească o medalie, că va urca pe podium, dar nu credea nici ea că va fi aur. Suntem foarte fericiți”, a declarat antrenorul Ionuț Gălițeanu, cel care s-a ocupat de pregătirea sportivei.

“Victoria Cristinei reprezintă o supriză plăcută pentru delegația României. Este un semn că alergarea montană are viitor în România. Comunitatea alergătorilor montani trebuie să se dezvolte și acum are toate argumentele. Avem echipe bune de seniori. Această victorie ne îndreptățește să cerem organizarea Campionatului European de alergare montată în țara noastră. La ce am văzut în Argentina, cred că putem organiza și noi o competiție de rang înalt. Felicitări sincere Cristinei și celor care s-au ocupat de pregătirea eu. Felicitări sincere tuturor pentru ceea ce au realizat la acest Campionat Mondial”, a declarat Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism.

În perioada 15-17 noiembrie 2019, în localitatea Villa de Angostura (Argentina) se desfășoară cea de-a XXXV-a ediție a Campionatului Mondial de alergare montană pe distanțe lungi și scurte.

Ceremonia de deschidere a avut loc cu peste 400 de alergători reprezentând 45 de țări. România este prezentă la competiția din America de Sud cu o echipă alcătuită din nouă sportivi și trei antrenori.

 URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵                       

alergare montanaCampionatului Mondial de alergare montanăCristina Simion