Echitație: Călin Nemeș a avut o evoluție excelentă la cupa „TCE 3 BRAZI”

Călin Nemeş, de la Universitatea Cluj, a fost cel mai bun sportiv la cea de-a opta ediţie a Cupei TCE 3 Brazi, concurs naţional de sărituri peste obstacole, care s-a desfăşurat la finele săptămânii trecute în baza hipică Virgil Bărbuceanu.

Sportivul ardelean a cucerit ambele trofee puse în joc, Cupa TCE 3 Brazi pentru începători şi pentru avansaţi.

În concursul rezervat începătorilor, Călin Nemeş a câştigat cu calul Dorian Rose, proprietar Viorela Măluşel, după ce a înregistrat un timp de 40,06 secunde şi zero puncte penalizare. Pentru această performanță a primit un premiu de 600 de lei.

El l-a devansat în clasament pe Raul Ilioi, de la CSM Sibiu, cu calul Acrobat, care a încheiat cu  un timp de 44 de secunde şi 71 de sutimi, cu 4 secunde mai slab decât timpul realizat de Călin Nemeş. Pe treapta a treia a podiumului s-a situat Tiberiu Cebotaru, cu calul Le Petit, de la Equester Iaşi, cel care a înregistrat un timp de 53,36 secunde.

În clasamentul final cumulat, Cupa TCE 3 Brazi, în competiţia pentru avansaţi, același Călin Nemeş a ocupat prima poziție, de această dată cu calul Bucura, proprietar Alexandru Măluşel.

În această probă, sportivul de la Universitatea Cluj a înregistrat un timp de 65,64 secunde, zero puncte penalizare. Și a fost răsplătit cu un cec în valoare de 600 de lei. El l-a devansat în clasament pe Ionuţ Ursache, de la Aer&Horses Târgu Mureş, care a venit pe 2 alături de calul Spacehopper, totalizând un timp de 70,66 secunde și zero puncte penalizare. Pe poziţia a treia s-a clasat Tiberiu Cebotaru, de la Equester Iaşi, cu calul Clouny S, care a avut un timp de 73,12 secunde.

A opta ediţie a Cupei TCE 3 Brazi a acordat premii la toate categoriile de vârstă, copii, cai debutanţi, amazoane, juniori, amatori şi seniori, în valoare totală de 40.000 RON, oferite de sponsorul principal al competiţiei, societatea agricolă TCE 3 Brazi.

007sport007sport.rocalin nemesCupa TCE 3 Braziechitatiefederatia ecvestra romana