FOTO Handbal feminin: Rapid învinge o echipă de primă ligă și merge mai departe în Cupa României

CS Rapid Usl Metrou București a arătat astăzi, 04/05/2017, că e pregătită să evolueze în Liga națională de handbal feminin. Echipa din Giulești a trecut de CSU Danubius Galați, pe teren propriu, în optimile cupei României, cu scorul de 33-30.

foto: 007sport – K.B.

O fost un meci cu foarte mare încărcătură emoțională. Faptul că meciul s-a disputat într-o singură manșă a pus presiune pe cele două echipe și asta s-a reflectat în jocul celor două combatante și în determinarea cu care au luptat pentru fiecare minge.

Prima parte a fost una extrem de echilibrată, chiar dacă CSU Galați a fost echipa care a condus pe toată  durata primei reprize, gălățencele n-au reușit să se distanțeze decisiv pe tabelă. Echipa antrenată de Valeriu Costea a intrat cu un mic avantaj la cabină, scor 16-17.

Rapidistele au revenit de la cabine și mânate de suporterii prezenți la meci, reușeau să stabilească egalitatea în minutul 35 și în același minut să preia, pentru prima oară, conducerea în meci (20-19). Ultima egalitate a partidei a fost înregistrată în minutul 45 (22-22), din acel minut Rapid s-a așezat la cârma meciului și n-a mai cedat inițiativa până la finalul celor 60 de minute. Disputa s-a încheiat cu scorul de 33-30.

Cea mai bună marcatoare a echipei Rapid a fost Oana Bucă – 10 goluri, ea fiind urmată de Alexandra Trifan – 6, Cristina Niculae – 5, Mihaela Doica – 5, Mihaela Trăilă – 4, Alina Gheorghe – 1, Adriana Budileanu – 1, Dana Leahu – 1. Au mai evoluat: Roxana Bodarlau, Ana Maria Chirigiu, Andreea Cruceanu, Alina Dobrin, Alina Ciaușescu, Georgeta Gureșoaie. Antrenor: Vasile Margulescu.

De la echipa vizitatoare s-a remarcat Cosmina Cozmac cu 7 goluri, alături de Natașa Krnic și Elena Livriniks care au marcat câte 5 goluri fiecare.