Tenis: Evoluția româncelor la BRD Bucharest Open, ziua 3

Astăzi s-a desfășurat cea de-a treia zi a turneului BRD Bucharest Open. Jucătoarele din România au avut și ele zi plină.

Primele românce care au pășit pe zgura de la București au fost Jaqueline Cristian și Cristina Dinu care s-au calificat în sferturile probei de dublu, după ce au trecut Alona Fomina (Ucraina) și Varatchaya Wongteanchai (Thailanda), cu scorul de 2-6, 6-3, 10-6.

Ana Bogdan a evoluat la simplu, acolo unde a reușit o victorie frumoasă în fața jucătoarei Cagla Buyukakcay (165 WTA), scor 6-4, 7-5. Ana fiind și singura jucătoare din România, deocamdată, care s-a calificat în sferturile de finală ale turneului.

A urmat un alt meci la dublu unde româncele Georgia Crăciun/Alexandra Dulgheru au întâlnit favoritele numărul doi în proba de dublu, Elise Mertens (Belgia) și Demi Schuurs (Olanda) și au capitulat în fața acestora cu scorul de 6-3,6-3.

Irina Bara care a făcut pereche cu croata Tereza Mrdeza, a fost și ea eliminată, în sferturile de finală, de perechea argentiniană Catalina Pella/Nadia Podorska în două seturi, 6-3, 6-3.

Irina Begu și Raluca Olaru n-au întâmpinat probleme în meciul disputat împotriva perechii Jessica Moore (Australia)/Prarthana Thombare (India). Perechea din România s-a impus, în doar 59 de minute, 6-0, 6-2. Favoritele numărul 1 la câștigarea turneului  vor întâlni în semifinale, învingătoarele partidei Jaqueline Cristian (România)/Cristina Dinu (România) – Katarzyna Piter (Polonia)/Marina Zanevska (Belgia).

În penultimul meci al zilei, Elena-Gabriela Ruse a întâlnit-o pe a doua favorită a turneului, Carla Suarez-Navarro. Iberica a trecut de compatrioata noastră cu scorul de 6-3, 6-4.

brd bucharest open 2017tenistenis feminin