Handbal feminin: CSM București, reunire cu gândul la Liga Campionilor

”Tigroaicele” au revenit din vacanță și sunt gata de seria lungă de meciuri pe care o au în ianuarie.

Fetele lui Adi Vasile nu au avut o vacanță extrem de lungă. Campionatul intern și confruntările din cea mai importantă competiție intercluburi de pe continent bat la ușă, așa că handbalistele au început deja treaba.

Fără accidentări suferite la Campionatul Mondial din Japonia, ”tigroaicele” s-au întors cu chef de muncă și sete de victorii, mai ales că primul meci oficial din Liga Florilor este programat duminică, de la ora 11.00, la Slatina. În DELO WOMEN`S EHF Champions League, CSM București pornește la drum în Grupele Principale la 25 ianuarie, în deplasare cu Ferencvaros.

Din punct de vedere fizic, toată lumea este bine faţă de alte sezoane. Toată lumea se antrenează.  Va fi un început destul de greu, o lună ianuarie cu foarte multe meciuri. Ne dorim să facem performanţă pentru că de asta suntem aici. Putem obţine cele patru victorii din grupa principală pentru a ajunge în sferturile Ligii Campionilor. Într-adevăr este o grupă extrem de grea, cu echipe foarte dificile, dar deja am început vizionările, le analizăm şi ne gândim la ce putem face ca să câştigăm”Iulia Curea, handbalistă CSM București.

Acum suntem într-o situaţie mai bună, deşi avem ambele extreme dreapta în imposibilitatea de a juca. Aş spune că fetele sunt bucuroase, dornice de muncă. Trebuie să ne exploatăm potenţialul în această a doua parte. Energia pe care am simţit-o a fost foarte bună. Nu cred că mai poate apărea vreo schimbare în lot” – Adrian Vasile, antrenor CSM București

Iulia Curea: ”Trebuie să le susținem pe fetele de la națională”

Iulia Curea a vorbit și despre evoluția naționalei României la Campionatul Mondial din Japonia, acolo unde ”tricolorele” au terminat pe locul 12.

Cred că şi-au revenit şi fetele de la naţională, trebuie să ne asumăm rezultatele, ar trebui ca ele să nu dea aşa mare importanţă răutăţilor. Fiecare ştie ce are de făcut, nu ne-am născut să mulţumim pe cineva special, fiecare face cât poate. E normal să fie uşor afectate, dar eu am încredere că şi-au revenit. Până la urmă ce s-a întâmplat are o poveste în spate, important până la urmă este că jucăm un turneu pentru Olimpiadă. Trebuie să le fim alături şi să le susţinem pentru că o singură naţională avem” Iulia Curea, handbalistă CSM București.

Andrea Lekic: ”Au fost zile grele pentru mine”

Centrul echipei, Andrea Lekic, s-a accidentat serios la meciul cu Rostov Don, ultimul din Grupa B a DELO WOMEN`S EHF Champions League. Handbalista a fost diagosnticată cu ruptură și dislocare a timpanului urechii drepte și operată la Belgrad, astfel că a ratat prezența la Mondialul din Japonia cu naționala țării sale, Serbia.

Revenită la antrenamentele CSM București, Andrea a dezvăluit care e starea sa de sănătate la momentul actual și cum a trăit momentele de după nefericita accidentare.

 ”Mă simt mult mai bine, o să mai am o examinare în zilele următoare să vedem dacă totul este în regulă. A fost mai complicat decât mă aşteptam, dar urechea mea acum este bine şi mai am nevoie de permisiunea medicului pentru a putea juca. A fost foarte greu să mă adaptez, a fost o accidentare nebunească, cum nu am mai avut până acum. Au fost zile foarte grele pentru mine, dar acum le las în urmă. În Liga Campionilor totul este deschis, sunt meciuri foarte grele, dar sunt gata să joc. Am discutat despre ceea ce urmează şi trebuie să fim pregătite şi sănătoase” Andrea Lekic, handbalistă CSM București.

 URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵                       

csm bucuresti handbal femininhandbalhandbal feminin