Mergea nu joacă în Israel: ”Sunt lucruri de ordin intern pe care nu pot să le fac publice fără a crea un conflict”

Tenismenul Florin Mergea a anunţat, marţi, că nu va face parte din echipa României de Cupa Davis, care va juca în Israel un meci decisiv pentru rămânerea în Grupa I a Zonei Europa/Africa. Jucătorul clasat pe locul 47 ATP la dublu a lăsat să se înţeleagă că motivul deciziei sale ar fi legat de neînţelegeri cu staful echipei.

„Din păcate nu voi face deplasarea în Israel. Ştiu ca foarte multi dintre voi abia aşteptaţi sa ma vedeţi din nou sub culorile naţionalei. Am muncit foarte mult, alături de echipa mea, în ultimele săptămâni pentru a fi pregătit pentru acest meci. Motivul pentru care nu voi juca nu tine de sănătate, ci de anumite lucruri de ordin intern pe care nu pot sa le fac publice fără a crea un conflict. Cupa Davis a fost şi rămâne unul din motivele pentru care joc tenis şi imi doresc sa revin cat mai repede în echipa, însă sub alte circumstanţe”, a scris Mergea, pe contul său de Facebook. 

Fără Florin Mergea, al doilea cel mai bine clasat jucător român de dublu după Horia Tecău, şi fără Marius Copil, cel mai bun român la simplu, echipa a ajuns la un pas de a părăsi Grupa I a Zonei Europa/Africa, după ce a pierdut, în septembrie, cu scorul general de 1-4, întâlnirea cu Austria, de la Wels.

În trecut, Mergea a mai renunţat la echipa de Cupa Davis din cauza unor conflicte cu Andrei Pavel, care şi acum este căpitan-nejucător al formaţiei „tricolore”.

România va disputa, între 27 şi 29 octombrie, o partidă decisivă în Israel pentru menţinerea/retrogradarea în/din Grupa I a Zonei Europa/Africa.

cupa davisflorin mergeatenis masculin