Rugby: Finala Cupei României la rugby a fost amânată pentru primavara anului 2019

Cupa României la rubgy dintre CSM București, deținătoarea titlului, și Timișoara Saracens programată a se disputa vineri, 30 noiembrie, de la ora 12:00 pe stadionul ”Iuliu Hațieganu” din Cluj a fost amânată pentru o dată ce urmează a fi anunțată ulterior, cert este că în primăvara anului 2019.

Frigul din Cluj, -6 grade, a dat peste cap desfășurarea finalei Cupei României la rugby. Dacă inițial partida a fost amânată cu 90 de minute în speranța ameliorării condițiilor de joc, ulterior brigada de arbitri a decis că terenul Iuliu Hațieganu este impracticabil, cu porțiuni înghețate, ceea ce ar pune în pericol siguranța jucătorilor.

Conform regulamentului, partida putea fi amanata 24 de ore, daca se va gasi un teren practicabil, sau putea fi reprogramata, iar în urma înțelegerii dintre cele două finaliste, finala Cupei României a fost reprogramată pentru primăvara lui 2019.

„Ne pare rău, noi eram pregătiți pentru acest meci. Am făcut încălzirea, gazonul se mai înmuiase, dar dacă s-a decis să nu mai jucăm, ne supunem. Din păcate, clima nu ne permite să jucăm în această perioadă, așa că nu avem ce face. Când se va stabili să disputâm finala, o vom face” – Adrian Ion, căpitan rugby CSM București.

„Este cât se poate de frustrant, noi am venit să jucăm, mai frustrant este că locația și ora au fost stabilite de Federație, de comun acord cu Timișoara…noi ne-am fi dorit să jucăm pe 1 decembrie, așa era frumos, în anul Centenarului. Sunt dezamăgit de atitudinea celor de la Timișoara, care nu au vrut să joace sub nici o formă, nici azi, nici mâine, nici pe teren sintetic, dar asta este, noi vom mergem să jucăm unde și când vor ei.. Trebuie să-și dorească ambele echipe să joace, nu doar una. Ne pregătim pentru 2019 sau când s-o decide să jucăm” – Lucian Lorin, team-manager rugby CSM București.

Urmărește-ne pe Facebook:

csm bucuresti rugbyCupa Romaniei la rugbyrugbyrugby romaniatimisoara saracens