Șase medalii pentru sportivii români în prima zi la Campionatele Europene de haltere

În perioada 3-11 aprilie 2021,  9 halterofili români (7 la feminin și 2 la masculin) participă la Campionatele Europene de Seniori – Competitie de Calificare Olimpica, care se desfasoare la Moscova, Rusia, in Complexul Olimpic Luzhniki.

Încă din prima zi sportivii români au obținut 6 medalii:  3 aur, 2 argint și 1 bronz.

Bistriteanca Monica CSENGERI este tripla campioana europeana de seniori la total, smuls si aruncat. Sportiva noastra a reusit cu prima incercare, la 86 Kg, sa se impuna in fruntea clasamentului la stilul smuls. La aruncat, Monica a ridicat 103 Kg, insumand 189 Kg, la totalul olimpic.

In cadrul aceleiasi categorii, a evoluat si Mihaela CAMBEI, legitimata la CSM Onesti. Halterofila româncă a castigat bronzul la totalul olimpic, cu 180 Kg, argintul la aruncat, cu 100 Kg, iar la stilul smuls, s-a clasat pe locul 4, cu 80 Kg. CAMBEI a reusit sa stabileasca si doua recorduri europene, la aruncat si total, la categoria de varsta Juniori II.

Cosmina PANA a castigat medalie de argint pentru Romania, la stilul aruncat, cu 84 Kg. La total, bacauanca a incheiat competitia pe locul 4, cu 150 Kg, iar, la stilul smuls, a reusit o clasare pe locul 5, cu 66 Kg

Tot in limitele categoriei 45 Kg Grupa A, Bianca DUMITRESCU s-a clasat pe locul 6, la total, cu 142 Kg, si la stilul smuls, 64 Kg, in timp ce la stilul aruncat, a reusit doar o clasare pe locul 7, dupa ce a reusit sa ridice 78 Kg la cea de-a treia incercare.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Foto: FB – Federatia Romana de Haltere – Romanian Weightlifting Federation

 

campionatele europene de haltereHaltere