Daniel Cristian Martin a obținut a opta medalie pentru România la JOT Buenos Aires 2018

UPDATE: Inotatorul Daniel Cristian Martin a urcat pentru a doua oara pe cea de-a doua treapta a podiumului Jocurilor Olimpice de Tineret de la Buenos Aires 2018 dupa ce s-a clasat al doilea in finala de la 200 m spate. Ca si in ultimul act de la 100 m spate, reprezentantul Romaniei a fost intrecut de rusul Klimen Kolesnikov.

Daniel Cristian Martin a incheiat cursa de 200 m spate cu timpul 1:58.20, Klimen Kolesnikov fiind cu doua sutimi de secunda mai rapid (1:56.14). Pe treapta a treia a podiumului a urcat spaniolul Manuel Martos Bacarizo (1:59.37).

Cu aceasta performanta, Daniela Cristian Martin a devenit primul roman dublu medaliat la JOT Buenos Aires 2018.

Medaliile obtinute de România la JOT Buenos Aires 2018 obținute până la data de 13 octombrie 2018 sunt următoarele: medalii de aur obținute de Sabina Baltag la haltere în limitele categoriei 53 kg și Iosif Adrian Sulca la judo, argint prin Daniel Cristian Martin(2 medalii) la înot 100 m spate si 200 m spate și Nicolae Arteni-Fîntînaru și Laurențiu Danciu în proba de dublu rame masculin și bronz obținut de Mihaela Valentina Cambei la haltere, in limitele categoriei 48 kg, Tabita Maftei și Alina-Maria Balețchi la proba de dublu rame feminin (2-) și Andreea Dragoman la tenis de masă, la proba de simplu.


UPDATE: România obține a șaptea medalie la JOT Buenos Aires 2018 prin Andreea Dragoman, la tenis de masă, la proba de simplu. Sportiva româncă s-a impus în finala mică a competiției în fața adversarei Archana Girish Kamath, din India, și a obținut medalia de bronz.

In semifinale, Andreea Dragoman  a pierdut, 0-4, in fata japonezei Miu Hirano.


UPDATE: După argintul cucerit la dublu rame masculin prin Nicolae Arteni-Fîntînaru și Laurențiu Danciu, România a reușit să obțină și o medalie de bronz în proba de dublu rame feminin (2-).

Tabita Maftei și Alina-Maria Balețchi au încheiat Finala A pe locul 3 și au cucerit medaliile de bronz ale Jocurilor Olimpice de Tineret 2018, de la Buenos Aires, în proba de dublu rame (2-)

Ele sunt și vicecampioane europene de junioare ale aceleiași probe, iar Tabita Maftei este campioană mondială de junioare la simplu.

Pentru delegația României este a șasea medalie de la startul JOT Buenos Aires 2018 după medaliile de aur obținute de Sabina Baltag la haltere în limitele categoriei 53 kg și Iosif Adrian Sulca la judo, argint prin Daniel Cristian Martin la înot și Nicolae Arteni-Fîntînaru și Laurențiu Danciu în proba de dublu rame masculin și bronz obținut de Mihaela Valentina Cambei la haltere, in limitele categoriei 48 kg.


UPDATE: Sabina Baltag a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la JOT Buenos Aires 2018. Sportiva din România a câștigat medalia de aur la haltere in limitele categoriei 53 kg, cu un total de 177 kg, 77 kg la smuls si 100 kg la aruncat.

Tot marți, sportivii români au obținut argintul în proba de dublu rame masculin. Nicolae Arteni-Fîntînaru și Laurențiu Danciu au terminat pe poziția a doua după echipajul din Italia.

Delegația României a ajuns astfel la a cincea medalie la JOT Buenos Aires 2018 după aurul obținut de Iosif Adrian Sulca la judo, argint prin Daniel Cristian Martin la înot și bronz obținut de Mihaela Valentina Cambei la haltere, in limitele categoriei 48 kg.


Delegația României prezentă zilele acestea la Jocurile Olimpice de Tineret Buenos Aires 2018, în Argentina, a obținut luni, 8 octombrie 2018, primele trei medalii: una de aur – la judo, una de argint – la înot și una de bronz – la haltere.

Iosif Adrian Sulca a castigat intrecerea masculina de judo, in limitele categoriei 81 kg, dupa ce in finala l-a invins intr-o maniera spectaculoasa pe cehul Martin Bezdek.

Adrian Sulca a avut un parcurs excelent, primele doua intalniri castigandu-le cu ippon. A trecut in primul tur preliminar, de Rihari Iki, din Noua Zeelanda, in sferturi de australianul Rhys Allan, iar in semifinala a obtinut victoria in fata lui Alex Barto, din Slovacia.

Este prima medalie de aur cucerita de delegatia Romaniei la Buenos Aires si cel dintai titlu adjudecat la judo de un reprezentant al Romaniei la Jocurile Olimpice de Tineret.

Inotatorul Daniel Cristian Martin, primul roman calificat in lupta pentru medalii la JOT Buenos Aires 2018, a urcat pe cea de-a doua treapta a podiumului dupa ce a sosit al doilea in finala de la 100 m spate din cadrul intrecerilor din capitala Argentinei.

Martin a incheiat cursa in 53.59 secunde, fiind intrecut doar de rusul Kliment Kolesnikov, care a fost mai rapid cu 33 de sutimi de secunde (53.26). Pe locul al treilea s-a clasat Thomas Ceccon, din Italia.

Medalia de argint cucerita de Daniel Cristian Martin este cea dintai obtinuta de un inotator roman la Jocurilor Olimpice de Tineret.

Mihaela Valentina Cambei a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului in intrecerea feminina de haltere, in limitele categoriei 48 kg, din cadrul Jocurilor Olimpice de Tineret – JOT Buenos Aires 2018 si a obtinut prima medalie a halterelor romanesti la o editie a JOT.

Cu un total de 158 kg, 70 la smuls si 88 la aruncat, Mihaela Valentina Cambei a fost intrecuta doar de mexicanca Yesica Yadira Hernandez Vieyra, care a acumulat un total de 171 kg, 74kg la smuls si 97 kg la aruncat, si si-a adjudecat aurul, si de columbianca Yineth Milena Santoya Ortiz, medaliata cu argint dupa ce a reusit o performanta de 162 kg la total, 76 kg la smuls si 86 la aruncat.

Sportivii români au concurat în a doua zi de la JOT Buenos Aires 2018 la șapte sporturi și discipline iar rezultatele înregistrate au fost următoarele:

Judo:
– 81 kg masculin – Iosif Adrian Sulca – MEDALIE DE AUR – in FINALA l-a invins pe Martin Bezdek (Cehia). In semifinala – victorie in fata lui Alex Barto (Slovacia), dupa ce in sferturile de finala si turul 1 preliminar, a castigat prin ippon in fata lui Rhys Allan (Australia), respectiv a lui Rihari Iki (Noua Zeelanda);

Inot:
– 100 m spate masculin – Daniel Cristian Martin – MEDALIE DE ARGINT – in FINALA, cu timpul 53.59;
– 100 m fluture masculin – Daniel Cristian Martin – Locul 3 in seria 5, cu timpul 53.33. S-a calificat in semifinale cu a 5-a performanta;

Haltere:
– 48 kg feminin – Mihaela Valentina Cambei – MEDALIE DE BRONZ – cu 158 kg, la total 70 kg la smuls si 88 kg la aruncat;
– 62 kg masculin – Emanuel Marian Danciu – Locul 4 – cu 258 kg, la total, 115 kg la smuls si 143 kg la aruncat;

Canotaj:
– doi rame (2-) feminin – Alina Maria Baletchi, Tabita Maftei – Locul 1 in seria 2,Turul 2 – cu timpul 1:45.78;
– doi rame (2-) masculin – Florin Nicolae Arteni Fintinariu, Alexandru Laurentiu Danciu – Locul 2 in seria 1,Turul 2 – cu timpul 1:36.33;

Gimnastica artistica:
– sarituri masculin – Gabriel Burtanete – Locul 3 – in calificari, cu 13.033 p;
– inele masculin – Gabriel Burtanete – Locul 21 – in calificari, cu 12.300 p;
– sarituri feminin – Ana Maria Puiu – Locul 20 – in calificari, cu 12.633 p;

Tenis de masa:
– simplu masculin – Cristian Pletea – i-a invins cu 4-2, pe Khinhang Yu din Azerbaidjan, si cu 4-0, pe Youssef Abdel-Aziz (Egipt), in preliminarii, Grupa G;
– simplu feminin – Andreea Dragoman – a pierdut cu 2-4 in fata lui Jing Ning din Azerbaidjan, in preliminarii, Grupa C;

Tenis:
– simplu feminin – Selma Stefania Cadar – in Tur 1, a pierdut 2-6, 5-7, in fata lui Kaja Juvan (Slovenia);

În prima zi de competiție, sportivii români au obținut următoarele rezultate:

Inot:
– 100 m spate masculin – Daniel Cristian Martin – Locul 2 in Semifinale, cu timpul 54:08. S-a calificat in FINALA, dupa ce in serii a obtinut al doilea timp 54.46;
– 50 m bras feminin – Ingrid Huszar – Locul 27 – cu timpul 33.68;
– 200 m mixt feminin – Maria Claudia Gadea – Locul 18 cu timpul 2:20.02;

Baschet – in Grupa A: ROMANIA – Germania 16-18, Iran – ROMANIA 14-18;

Canotaj:
– doi rame (2-) masculin – Florin Nicolae Arteni Fintinariu, Emanuel Marian Danciu – Locul 7, cu timpul 3:27.61, in Tur 1;
– doi rame (2-) feminin – Alina Maria Baletchi, Tabita Maftei – Locul 5 cu timpul 03:45.74, in Tur 1;

Judo – 44 kg feminin – Giorgia Barbara Hagianu – a pierdut prin ippon in fata spaniolei Eva Perez Soler, in runda eliminatorie – Neclasata;

Gimnastica artistica:
– sol masculin – Gabriel Burtanete – Locul 25 – in calificari cu 12.266 p;
– cal cu manere masculin – Gabriel Burtanete – Locul 14 – in calificari, cu 12.133 p;
– sol feminin – Ana Maria Puiu – Locul 31 – in calificari cu 11.033 p

Tenis de masa:
– simplu masculin – Cristian Pletea – victorie cu 4-0 in fata neozeelandezului Nathan Xu, in preliminarii, Grupa G;
– simplu feminin – Andreea Dragoman – victorii cu 4-0, in fata nigeriencei Esther Oribamise, si in fata lui Pei-Ling Su (Taipei China), in preliminarii, Grupa C;

Tenis
– dublu feminin – Selma Stefania Cadar – victorie cu 6-1, 6-4, alaturi de Sun Lulu (Elvetia) contra perechii Alexa Noel/Lea Ma (SUA), in Tur 1;
– simplu masculin – Filip Cristian Jianu – Turul 1, victorie cu 6-4, 6-4 in fata italianului Lorenzo Musetti

Scrima:
floreta individual feminin – Diana Rebeca Candescu – Locul 9 – a pierdut cu 11-15 in fata egiptencei Noha Hany pe tabloul de 16, dupa ce in preliminariile pentru stabilirea ordinii pe tablou, a inregistrat patru victorii, in fata lui Christelle Joy (Hong-kong) 5-4, Giorgiei Salmas (Australia) 5-3, Venissiei Thepaut (Franta) 5-2, Noha Hany (Egipt) 5-4 si doua infrangeri in fata lui Gonzales Acurero (Venezuela) 3-5, Yuka Ueno(Japonia) 1-5;

– sabie individual masculin – Andrei Pastin – Locul 12 – a pierdut cu 8-15 in fata ungurului Krisztian Rabb dupa ce in preliminariile pentru stabilirea ordinii pe tablou de 16 a obtinut doua victorii in fata Ali Albahrani (Arabia Saudita) 5-2 si Matias Rios (Argentina) 5-3 si trei infrangeri in fata Alonso Santamaria (Spania) 0-5, Kato Hibiki (Japonia) 1-5, Samuel Jarry (Franta) 3-5, Hudson Santana (Portugalia) 3-5.

Sursa: cosr.ro

Urmărește-ne pe Facebook:

inotJOT Buenos Aires 2018judolupte