Tenis: Monica Niculescu a trecut în turul doi la Washington, unde o va întâlni pe Patricia Țig

Jucătoarea română de tenis Monica Niculescu s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului WTA de la Washington, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a trecut de japoneza Nao Hibino cu 6-3, 2-6, 7-6(7).

Monica Niculescu (29 ani, 59 WTA) s-a impus după două ore și 24 minute de joc în fața japonezei Nao Hibino, clasată pe locul 72 WTA.

Jucătoarea din România a început foarte bine meciul, adjudecându-și primul set cu 6-3. În setul secund însă, Hibino, a vrut să demonstreze că încă nu și-a spus ultimul cuvânt în meci, prestând un joc consistent, care i-a adus victoria în setul doi cu 6-2.

În setul decisiv Monica s-a distanțat rapid la 3-0. Dar japoneza a găsit resursele necesare pentru a întoarce soarta partidei în favoarea ei, câștigând cinci game-uri consecutive (3-5).

Presiunea finalului de partită și-a pus însă amprenta pe evoluția jucătoarei din Japonia. La scorul de 4-5 și 15-15, în game, japoneza, care se afla la serviciu, a făcut o serie de greșeli neforțate care au adus-o pe Monica cu un pas mai aproape de adversara sa (5-5). Jocul slab al tenismenei din Japonia a continuat și în game-ul următor. Monica a știut să profite de momentul mai slab prin care trecea adversara sa și a dus scorul la 6-5. Hibino și-a adjudecat game-ul următor la zero.

În tie break japoneza a condus cu 3-1 și 5-3 dar Monica a revenit restabilind egalitatea. La scorul de 8-7 jucătoarea română a servit pentru meci și s-a impus în final cu 9-7.

În turul doi Monica Niculescu va întâlni o altă jucătoare din țara noastră, Patricia Țig, care a trecut în turul 1 de britanica Heather Watson cu 7-6 (4), 7-6 (3).

Marți, Simona Halep a învins-o în primul tur pe americanca Sloane Stephens, cu 7-6 (3), 6-0 și va evolua, în turul doi, împotriva columbienei Mariana Duque-Mariño.

monica niculescutenistenis de camp