Tenis: Simona Halep s-a calificat în turul 2 la Roland Garros

Simona Halep a trecut, astăzi, 30/05/2017, în primul tur al turneului de mare șlem de la Paris, de jucătoarea din Slovacia, Jana Cepelova, cu scorul de 6-2, 6-3.

Cepelova a condus în primul set cu 2-1 dar Simona a revenit și a câștigat 5 game-uri consecutive, impunându-se cu scorul de 6-2.

Seria de game-uri consecutive a Simonei Halep a continuat și în setul secund, aceasta câștigând primele două game-uri (2-0). Cepelova a întrerupt seria bună a Simonei cu un game câștigat destul de ușor pe propriul serviciu (2-1), urmat de un break (2-2). Simona s-a impus, la rându-i, pe serviciul adversarei ducând scorul la 3-2, dar imediat Cepelova a restabilit egalitatea pe serviciul Simonei (3-3). Din acest moment Simona a repus stăpânire pe partidă câștigând următoarele 3 game-uri și încheind partida în 67 de minute.

Simona Halep a etalat un joc agresiv, conducând meciul în marea sa majoritate.

„Sunt foarte fericită să fiu la Roland Garros. Nu a fost ușor să joc împotriva Janei Cepelova dar m-am descurcat bine. Vreau să le mulțumesc fanilor care au venit să mă susțină, am și mulți fani francezi iar anul ăsta vreau să-mi fac și mai mulți pentru că vreau să ajung cât mai departe în competiție” a declarat jucătoare din România la finalul partidei.

În turul următor, Halep o va întâlni pe nemțoaica Tatjana Maria (29 de ani, 102 WTA), partida urmând a se disputa vineri.

Tot astăzi, Sorana Cîrstea s-a calificat în turul doi de la Roland Garros, după ce a învins-o cu 6-3, 6-1, în 59 de minute, pe chinezoaica Shuai Peng.