Tenis: Simona Halep s-a impus în fața Pliskovei și va juca pentru titlu la Roland Garros și locul 1 în clasamentul WTA

Simona Halep a câștigat meciul disputat în semifinalele turneului de Grand Slam - Roland Garros, în compania jucătoarei din Cehia, Karolina Pliskova, cu scorul 6-4, 3-6, 6-3 și va juca pentru a doua oară în carieră, în finala turneului de la Paris.

În primul set Simona a făcut rapid break-ul (2-1) și a menținut avantajul până la finalul setului, pe care l-a câștigat cu 6-4. A fost un set cu multe erori neforțate de ambele părți dar Simona a gestionat mai bine situația, cu toate că la un moment dat lăsa se se-nțeleagă că nu simte prea bine tensiunea din rachetă.

Setul doi a început tot cu Pliskova la serviciu. După un chem alb (2-3) jucătoarea din Cehia a reușit un break la 15, care a rupt echilibrul setului. În cele din urmă Karolina Pliskova și-a adjudecat setul cu (3-6).

Simona a început foarte bine cel de-al treilea set. A câștigat primul game și a avut ocazia să facă 2-0 dar Pliskova a salvat mingea de game și a egalat la 1. După game-ul 4 jocul a început să curgă în favoarea Simonei. A avut 4-1 și șansa de a face 5-1 dar din nou Karolina a salvat mingea de game și a redus din diferență. Simona și-a păstrat echilibrul și a continuat tactica perfectă pe care a etalat-o în meciul cu jucătoarea din Cehia, impunându-se, în decisiv, cu 6-3.

Simona a ajuns în semifinalele competiției de Grand Slam după ce a trecut în sferturi de Elina Svitolina, din Ucraina, cu 3-6, 7-6(6), 6-0, după o revenire de senzație de la scorul de 6-3, 5-1 pentru adversară.

Adversara de astăzi a Simonei, Karolina Pliskova, trecuse în sferturi de Caroline Garcia, scor 7-6(3), 6-4.

După acest meci Simona Halep o conduce, la meciuri directe, pe Pliskova, cu 5-1.

Simona va juca finala, sâmbătă, de la ora 16:00, împotriva Jelenei Ostapenko (locul 47 WTA). Dacă va câștiga finala Simona va deveni prima jucătoare din România care va ocupa prima poziție în clasamentul WTA.