Haltere: “Tricolorii” au obtinut 15 medalii in primele doua zile ale Campionatelor Europene de Juniori II Youth si U15

In perioada 7 – 14 decembrie in Israel se desfasoara Campionatele Europene de Juniori II Youth si U15 la haltere.

Sambata, 7 decembrie, si duminica, 8 decembrie, sportivii “tricolori” au obtinut 15 medalii in Israel dupa cum urmeaza.

3 medalii de aur a obtinut sportiva Miron Ioana Madalina, componenta a Centrului National Olimpic pentru Pregatirea Junioarelor de la Botosani si legitimata la CS Botosani, in limitele categoriei 40 kg. Sportiva a reusit 52 kg, la stilul smuls, 67 kg, la stilul aruncat, si 119 kg, la totalul olimpic, si a stability 4 noi recorduri europene la Juniori II U15 si Youth.

Si tot 3 medalii de aur au fost obtinute pentru Romania si de Anusca Carla Ramona, componenta CNOPJ Botosani si legitimate la CS Botosani. Sportiva romanca s-a impus in fata adversarelor cu 62 kg, la stilul smuls, 78 kg, la stilul aruncat, si 140 kg, la totalul olimpic. Sportiva noastra a stability si 3 noi recorduri europene la categoria Juniori II U15.

Alte 2 medalii au fost obtinute si de Iacob Alondra, componenta CNOPJ Botosani si legitimate la CS Botosani. Sportiva a obtinut o medalie de aur la stilul aruncat, cu 89 kg, si o medalie de bronz la totalul olimpic, cu 149 kg, in limitele categoriei 49 kg U15. La smuls, Alondra s-a clasat pe locul 5, cu 60 kg.

2 medalii si pentru Sandu Leonard, component al CNOPJ Bistrita si legitimate la CS Olimpia Bucuresti. Medalie de aur la stilul aruncat cu 109 kg si bronz la totalul olimpic, cu 185 kg, in limitele categoriei 49 kg Youth. La stilul smuls, Leonard a incheiat pe locul 6, cu 76 kg.

Dorina Tofan, de la ACS Amefa Arad, a obtinut 2 medalii in Israel, in limitele categoriei 55 Kg U15. Sportiva a urcat pe a doua treapta, medalie de argint, la stilul smuls, cu 74 kg, si bronz la totalul olimpic, cu 162 kg. Sportiva noastra a realizat 88 kg, la aruncat, si a obtinut o clasare pe locul 5. In cadrul aceleaiasi categorii a participat si Estefania Dobre, care a obtinut un loc 7, la stilul smuls, cu 4 kg, si doua locuri 8, la aruncat si total, cu 84 si 148 kg.

Aradeanul Krupla Florin a obtinut 3 medalii in limitele categoriei de 55 kg Youth. La stilul smuls, sportivul nostrum a obtinut medalia de bronz cu 100 kg, la aruncat s-a clasat pe treapta a doua si medalie de argint cu 123 kg, in timp ce la totalul olimpic, Florin Krupla a obtinut medalia de bronz, cu 223 kg.

Campionatele Europene de Juniori II Youth si U15 la haltereHaltere