VIDEO Sanie: România a cucerit argintul la Cupa Mondială pentru juniori de la Calgary

Echipa de sanie juniori a României, alcătuită din Carmen Manolescu, Andrei Turea, Marian Gâtlan și Flavius Crăciun, legitimați la Clubul Sportiv Orășenesc Sinaia și antrenați de Alexandru Comșa, a cucerit medalia de argint în cadrul etapei de Cupă Mondială de la Calgary (Canada), un rezultat istoric, după cum se apreciază într-un comunicat remis AGERPRES de Federația română de bob și sanie.

La startul competiție s-au prezentat șapte țări cu tradiție în acest sport. Echipa României s-a clasat pe locul secund după italieni și înaintea echipe din Rusia.

Concursul pe echipe este unul dificil. Sportivii iau startul unul după celălalt, în ordinea: simplu masculin, simplu feminin și dublu, iar locul 2 obținut în metropola canadiană demonstrează valoarea de ansamblu a lotului de juniori din țara noastră, informează Agerpres.

Conform sursei citate, acest rezultat, care reprezintă o premieră pentru sănierii români în marile competiții internaționale, fusese anunțat încă din primăvara acestui an, când echipa țării noastre a obținut un notabil loc 6 la Jocurile Olimpice ale Tineretului din Norvegia.