Tenis: Simona Halep pierde cu Johanna Konta și ratează ocazia de a deveni nr. 1 WTA

Simona Halep a pierdut, astăzi, cu Johanna Konta, în unul dintre cele mai frumoase meciuri de la Wimbledon și ratează o nouă oportunitate de a deveni nr. 1 WTA.

Spre deosebire de meciul de ieri, când a luptat împotriva Victorie Azarenka, astăzi, Simona a început mult mai bine partida și a dus scorul rapid la 3-0. Johhana Konta a întrerupt seria bună a Simonei și și-a adjudecat cel de-al patrulea game (3-1). A urmat un set foarte disputat pe serviciul Simonei Halep, pe care jucătoarea română și l-a adjudecat în cele din urmă (4-1).

Simona Halep n-a făcut nicio greșeală neforțată până la scorul de 4-1.

Cu un joc în forță și foarte precis, cu mingi la limita liniilor terenului, Konta îi ia două game-uri albe(40-0) Simonei Halep și se apropie de româncă, 4-3.

Având un procentaj de 95% la primul serviciu Konta restabilește egalitatea, 4-4, după ce a revenit de la 30-0 pentru jucătoarea din România.

Simona servește primul as în game-ul 9 și se reinstalează la conducere (5-4). Konta își îmbunătățește procentajul la primul serviciu (96%) și egalează la 5.

A urmat o perioadă foarte bună pentru Simona Halep, care a etalat un joc solid în ultima parte a primului set, pe care și l-a adjudecat în tiebreak 7-6(2).

Simona a încheiat primul set cu 10 lovituri câștigătoare, 3 greșeli neforțate și 41 de puncte. Konta a strâns 13 lovituri câștigătoare, 13 greșeli neforțate și 39 de puncte.


Setul secund a început cu Johanna la serviciu, revenind de la 0-30 și câștigând patru puncte consecutive, trecându-și în cont primul punct al setului.

La scorul de 2-1 Simona câștigă un game la 0 și egalează la 2.

Halep a fost la un pas să întoarcă un game în care a fost condusă cu 40-0, dar până la urmă Konta a revenit și și-a adjudecat cel de-al cincilea game (2-3).

Jucătoarea din România continuă jocul bun pe propriul serviciu și duce scorul la 3-3.

Serviciul puternic al britanicei îi aduce acesteia un game ușor câștigat, într-un minut și 20 de secunde (3-4).

La scorul de 4-5 a urmat un game dificil pe serviciul Simonei, care deși a condus cu 40-0 a întâmpinat dificultăți în a contracara returul de forehand al Johannei Konta (5-5).

Cele două sportive și-au câștigat serviciile în game-urile următoare și au ajuns din nou la tiebreak unde Konta s-a impus la 5 și a dus meciul în decisiv. (1-1 la seturi)


Simona a început foarte nerăbdătoare setul decisiv, adjudecându-și rapid primul game. După un game prelungit pe serviciul adversarei, Halep își etalează forța și tranșează rapid (40-15) game-ul trei, în favoarea ei.

După ce și-a recăpătat prospețimea, în pauza dintre game-uri, Konta revine pe teren și egalează la doi.

Johanna Konta preia conducere jocului și se distanțează la două game-uri (4-2), dar Simona arată că nu e dispusă să abandoneze lupta și câștigă următorul game la 0. La 5-3 pentru jucătoarea din Marea Britanie, Halep reușește să câștige al doilea game consecutiv la zero și se apropie din nou de britanică (5-4).

Konta a servit pentru meci și s-a impus cu 6-4.


Simona Halep face un meci mare dar pierde cu 7-6(2), 6-7(5), 4-6 după 2 ore și 37 minute de joc.

johanna kontasimona halep.teniswimbledonwta