Baschet feminin: Romania debuteaza azi la FIBA 3×3 World Cup

Data: 18 iunie 2019, 11:28 | Autor: Nănuț Mădălina

Nationala feminina de baschet 3×3 a Romaniei are astazi programate primele meciuri din cadrul Cupei Mondiale de la Amsterdam. Acvilele Ancuta Stoenescu, Gabriela Marginean, Sonia Ursu si Gabriela Irimia sunt repartizate in Grupa C, acolo unde se vor duela cu Spania, Mongolia, Iran si Cehia, primele doua echipe clasate urmand sa se califice pentru sferturile de finala.

La Amsterdam, jucatoarele sunt insotite de Tatiana Gallova (antrenor), Mircea Nutescu (kinetoterapeut) si Carmen Vranceanu (team manager).

Programul tricolorelor este urmatorul:

Mongolia – Romania (18.06, ora 13:55)

Cehia – Romania (18.06, ora 15:15)

Romania – Spania (20.06, ora 10:15)

Romania – Iran (20.06, ora 12:45)

Cursa pentru Tokyo 2020 continua

Principalul obiectiv al nationalei feminine de baschet 3×3 este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, de anul viitor, acolo unde baschetul 3×3 debuteaza ca disciplina olimpica. Tinand cont ca unul dintre principalele criterii de calificare este reprezentat de numarul de puncte acumulat de Romania in rankingul mondial, este de la sine inteles ca un rezultat cat mai prestigios al fetelor noastre la Cupa Mondiala de la Amsterdam va aduce un numar mai mare de puncte pentru Romania in „cursa” de calificare care se va incheia pe 1 noiembrie 2019.

Sursa: Federatia Romana de Baschet

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!