Baschet masculin: CSM CSU Oradea, victorie in etapa a 2-a din Grupa J a FIBA Europe Cup

Data: 19 decembrie 2019, 13:43 | Autor: Nănuț Mădălina

Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea s-a impus miercuri, 18 decembrie, in partida a doua din Grupa J( faza a 2-a a grupelor) a FIBA Europe Cup. Oradenii au trecut cu scorul de 86-80 de formatia israeliana Ironi Ness Ziona.

Cristian Achim, antrenor CSM CSU Oradea:

“Sunt foarte bucuros pentru victorie, obținută împotriva unei reprezentante a unui alt fel de baschet. Israel este recunoscut pentru nivelul baschetului de acolo. Sunt bucuros că am reușit să batem o echipă cu niște jucători foarte buni, cu un buget pe măsură. De asemenea, aș vrea să spun că înainte de toate sunt mândru de echipa mea. Mai ales că am avut probleme cu trei jucători în acest meci – Valeika, Zekovic și Fometescu.

Practic am fost limitați în a face ceea ce ne-am propus la începutul meciului. Practic nu am putut să contez pe acești trei jucători la capacitatea lor normală. Îi felicit pe Valeika și Zekovic pentru efortul depus în aceste condiții, pe fond de dureri, respectiv lipsă suficientă de pregătire.

Pe de altă parte, aș dori să remarc prestația lui Kris Richard. Una pe care, de altfel, a remarcat-o toată lumea. Aceasta nu ar fi fost posibilă fără efortul celorlalți jucători. Broussard a făcut un meci extraordinar ca efort. Watson a avut zece pase decisive, chiar dacă azi a fost mai tăcut la finalizare. Markovic s-a bătut extraordinar, ca să nu mai vorbesc de Barnette, care a făcut de toate pentru noi. Sunt mândru de jucătorii mei și foarte bucuros că am învins această echipă.

Aș dori să mai spun că Ness Ziona a venit cu tot lotul, spre deosebire de precedentele meciuri jucate în FIBA Europe Cup. De asemenea, remarc numărul de minute jucate de oamenii lor de bază. Asta îmi arată că ne-au respectat și că au dorit să ne învingă.

Ne-am propus să jucăm mai ritmat, considerând că viteza lor nu este suficient de bună. Pe viu nu mi s-a mai părut la fel. Am reușit să-i limităm la aruncările de trei puncte, inclusiv pe Daequan Cook – fost câștigător la concursul de aruncări de trei puncte în NBA. Mă bucur că jucătorii mei și-au demonstrat că pot juca la nivelul acestei echipe. Este un succes important pentru noi, deoarece pur teoretic, Ironi Ness Ziona este, în opinia mea, principala favorită a acestei grupe.”

Tot miercuri, formatia U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a pierdut partida disputata cu formatia Tsmoki Minsk. Scorul partidei a fost 78-76.

CSM CSU Oradea si U-Banca Transilvania Cluj-Napoca fac amandoua parte din Grupa J, iar in prima etapa cele doua formatii au fost adversare. Partida s-a incheiat la scorul de 81-76 pentru clujeni.

Meciurile din faza secunda a FIBA Europe Cup se reiau in data de 8 ianuarie 2020.

Sursa: www.csmoradea.ro

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!