Scrima: Bianca Pascu, medalie de bronz la Campionatul Mondial din Budapesta

Data: 20 iulie 2019, 19:32 | Autor: Nănuț Mădălina

Bianca Pascu este prima româncă care reușeste la ajungă pe podium la Campionatul Mondial de sabie, competiție desfășurată la Budapesta. Sportiva româncă a obținut medalia de bronz după ce în semifinale a pierdut în fața sportivei Olga Kharlan din Ucraiova, triplă campioană mondială și sextuplă campioană europeană.

Duelul dintre cele două sabrere a fost unul dominat de ucrainiancă, aceasta impunându-se cu 15-5.

În primul ei meci de pe tabloul principal, Bianca a eliminat-o pe rusoaica Yana Egorian, campioana olimpică de la Rio 2016, pe care a învins-o cu 15-13. Bianca a trecut apoi de o altă rusoaică, Olga Nikitina, de care a dispus cu 15-7. În optimi românca a avut ceva emoții cu indianca Anandha Chadalavada, pe care a condus-o aproape întreaga partidă, însă a fost egalată la 14 după ce a avut și 13-7 pe tabelă. În cele din urmă Bianca a câștigat cu 15-14 și s-a calificat în sferturi. Aici adversară i-a fost americanca Anne-Elizabeth Stone, iar românca a avut din nou emoții. A condus cu 13-5, dar adversara a revenit, a fost la un pas de egalare, însă Bianca a câștigat cu 15-13 meciul care a calificat-o în semifinale.

În primul tur al tabloului principal, Andreea Lupu a pierdut duelul cu turcoaica Zehra Fatma Kose, care s-a impus cu 15-4. Andreea a încheiat concursul pe locul 37.

Foto: FIE/Bizzi Team

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Sursa: Federatia Romana de Scrima

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!