Campionatele Europene Individuale de gimnastică artistică de la Szczecin se văd la TVR

Data: 9 aprilie 2019, 21:56 | Autor: Nănuț Mădălina

În perioada 10 – 14 aprilie, orașul polonez Szczecin este gazda celei de-a 8-a ediții a Campionatelor Europene individuale de gimnastică artistică, feminină și masculină.

Peste 150 de gimnaști și 100 de gimnaste, reprezentanți a 38, respectiv 36 de țări europene vor lua startul la competiție.

Miercuri și joi La Szczecin, în Polonia, se vor disputa calificările, iar începând de vineri, în direct la TVR 2 și TVR HD vor avea loc finalele europene la individual compus și pe aparate.

Programul de concurs:

Miercuri, 10 aprilie – Calificări masculin – transmisiune stream online, aici
11:00 – 13:40 Subdiviziunea I (România cu 2 sportivi/aparat, încep la bară)
15:00 – 17:40 Subdiviziunea II (România cu 2 sportivi/aparat, încep la inele)
18:00 – 20:40 Subdiviziunea III

Joi, 11 aprilie – Calificări feminin – transmisiune stream online, aici
11:00 – 13:00 Subdiviziunea I
14:30 – 16:30 Subdiviziunea II (România cu 1 sportivă, începe la sărituri)
17:00 – 19:00 Subdiviziunea III (România cu 2 sportive, încep la sol)
19:30 – 21:30 Subdiviziunea IV

Vineri, 12 aprilie – Finala la individual compus
Masculin: 14:00 – 16:45 (transmisiune în direct pe TVR2 și TVR HD)
Feminin: 18:30 – 20:30 (transmisiune în direct pe TVR2 și TVR HD)

Sâmbătă, 13 aprilie – Finale pe aparate I
14:30 – 17:00 (masculin: sol, cal cu mânere și inele; feminin: sărituri și paralele) – transmisiune în direct pe TVR2 și TVR HD

Duminică, 14 aprilie – Finale pe aparate II
14:30 – 17:00 (masculin: sărituri, paralele, bară fixă; feminin: bârnă și sol) – transmisiune în direct pe TVR2 și TVR HD.

Delegația României la aceste Campionate Europene este formată din:

Gimnastică feminină: Denisa Golgotă, Carmen Ghiciuc și Nica Ivănuș, alături de antrenorii Nicolae Forminte, Liliana Cosma și Marius Vintilă.

Gimnastică masculină: Marian Drăgulescu, Andrei Muntean, Cristian Bățagă, Robert Ghiuzan și Roland Modoianu, alături de antrenorii Marius Urzică, Ștefan Gal și Adrian Ianculescu.

Arbitri: Angela Cacoveanu, Silvia Stroescu, Eugen Cățean și Sebastian Bratan.

Staff medical: Mihai Râșcu (medic), Răzvan Marcu (kinetoterapeut) și Florin Aștefanei (maseur).

Format de concurs și calificările pentru Jocurile Europene

Fiind un Campionat Individual pentru seniori, această ediție a Europenelor nu va organiza și un concurs pe echipe. Cei mai buni 24 de gimnaști după calificări, avându-se în vedere limitarea cu 2 sportivi din aceeași țară, vor trece mai departe în finala de la individual compus. De asemenea, cei mai buni 8 gimnaști la fiecare aparat, cu aceeași limitare per țară, vor concura pentru medalii în finalele pe aparate.

Fiecare Federație participantă a putut înscrie un număr maxim de 4 gimnaste, toate 4 putând concura la fiecare dintre cele 4 aparate, respectiv 6 gimnaști, dintre care doar 4 putând concura la fiecare dintre cele 6 aparate.

Totodată, Europenele de la Szczecin au rolul de a oferi ultima șansă de calificare la cea de-a doua ediție a Jocurilor Europene. Anul trecut, cele mai bune 6 echipe la Europene au obținut 2 locuri nenominale pentru Jocurile de la Minsk. Anul acesta, cei mai buni 18 sportivi, atât la feminin cât și la masculin (în cazul în care nu sunt calificați deja cu echipa), și cei mai buni 3 sportivi clasați în finalele la fiecare aparat, își asigură calificarea. Există însă o limitare de 3 sportivi per Federație participantă, atât la feminin cât și la masculin.

Urmărește-ne pe Facebook:

Sursa: Federatia Romana de Gimnastica

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!