Ciclism: Ele sunt sportivele care se ”luptă” doar cu cronometrul

Data: 28 noiembrie 2019, 11:33 | Autor: Nănuț Mădălina

Denisa Toader și Anita-Katinka Tanko au fost singurele participante la Campionatele Naționale de Velodom la categoria lor de vârstă.

Doar două fete au luat startul la Campionetele Naționale de Velodrom la categoria cadeți. Denisa Toader, de la CS Conpet Ploiești, și Anita-Katinka Tanko, de la Team Novak, și-ar dori să existe o mai mare concurență și în competițiile feminine de ciclism, nu doar în cele masculine.

Denisa Toader practică ciclismul de patru ani, iar în 2019 a făcut parte din echipa României la Festivalului Olimpic al Tineretului European.

“Mie mi se pare destul de complicat, pentru că nu ai cu cine să concurezi, ca băieții. Îmi doresc să ajung o ciclistă mare.” – Denisa Toader, campioană națională de cadeți la ciclism.

“E puțin dificil, pentru că ești fată și te simți altfel pe bicicletă. Băieții din echipa mea mă încurajează tare și e mai bine așa. Merg înainte și o să vedem ce va ieși din asta”– Anita-Katinka Tanko, vicecampioană națională de cadeți la ciclism.

Anita-Katinka Tanko a fost inspirată de Edvard Novak atunci când a ales să practice ciclismul. Singura fată din echipă, Katinka se bazează pe încurajările colegilor în timpul competițiilor.

“Am fost în aceeași clasă cu Edvard Novak și la el am văzut cât de bine se simte și ce povești are despre ciclism și am zis hai sa încerc și merge. E foarte frumos și dacă găsești oameni cu care să practici sportul, să te încurajeze, este un sentiment extraordinar și poți să fii foarte fericită. Încurajările contează foarte mult atunci când ești pe pistă sau pe șosea și auzi cum țipă la tine Hai, Katinka!” – Anita-Katinka Tanko, vicecampioană națională de cadeți la ciclism.

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!