Ciclism: S-a încheiat Turul Ciclist al Sibiului

Data: 27 iulie 2020, 18:06 | Autor: Nănuț Mădălina

În perioada 23-26 iulie 2020 a avut loc ediția aniversară, 10 ani, a Turului Ciclist al Sibiului. Competiția a început cu un prolog tehnic de 2,5 km prin Centrul Istoric al Sibiului, în data de 23 iulie și a continuat cu cele patru etape după cum urmează:

24 iulie   Etapa 1: Sibiu – Bâlea Lac, 182 km

25 iulie   Etapa 2: Sibiu – Sibiu, 178 km

26 iulie  Etapa 3a (ITT): Curmatura Stezii – Păltiniș, 12.5 km

26 iulie   Etapa 3b: Sibiu – Sibiu, 109 km

Ediția a 10-a Turului Sibiului a fost câștigată de rutierul austriac Gregor Muehlberger (BORA-hansgrohe). Acesta a fost urmat la general de de compatriotul şi colegul Patrick Konrad, la 1 minut 01 secunde, şi de elveţianul Matteo Badilatti (Israel Start-Up Nation), la 1 min 52 sec. Italianul Davide Rebellin (Meridiana Kamen Team) a încheiat pe locul 8, ia primul român a fost Serghei Ţvetcov, liderul echipei naţionale a ţării noastre, sosit pe 28 şi câştigător al tricoului roşu (cel mai bine clasat român), la 13 min 21 sec de învingător. Eduard Grosu s-a clasat pe 56, Emil Dima (Giotti Victoria Savini Due) a încheiat pe 71 etc.

Cel mai bun sprinter a fost polonezul Pawel Bernas (Mazowsze Serce Polski), care şi-a adjudecat tricoul albastru, suedezul Erik Bergstroem Frisk (Bike Aid Team) s-a ales cu tricoul alb cu buline gri, pentru cel mai bun rider Under-23, Muehlberger a obţinut şi tricoul verde, de lider al clasamentului pe puncte, precum şi pe cel alb, de cel mai bun căţărător, cea mai bună echipă a fost Elkov – Kasper, iar olandezul Meindert Weulink (ABLOC CT) s-a ales cu tricoul portocaliu, de cel mai combativ ciclist.

Sunt un președinte mândru că am asemenea sportivi profesioniști în ciclismul românesc. Edi Grosu și Serghei Tvetcov au dat tot ceea ce este mai bun din ei. S-au pregătit enorm și au sacrificat timpul lor pentru aceste rezultate. Le urez mult succes în cariera lor și mult noroc!Să nu uităm un lucru extrem de important: sportul trăiește datorită rezultatelor sportive!” a spus  Eduard Novak – Președintele Federației Române de Ciclism

 URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵                       

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!