Handbal feminin: CSM Corona Brasov si CS Magura Cisnadie s-au calificat in grupele Cupei EHF

Data: 18 noiembrie 2019, 12:52 | Autor: Nănuț Mădălina

Echipele de handbal feminin CSM Corona Brasov si CS Magura Cisnadie s-au calificat in grupele Cupei EHF.

CS Magura Cisnadie a trecut de formatia spaniola Rocasa Gran Canaria. Daca in meciul tur, Cisnadie a pierdut pe terenul formatiei Rocasa Gran Canaria, scor 28-24, in partida retur, scorul partidei a fost 22-18 pentru Magura Cisnadie. Chiar daca la final scorul total a fost 46-46, echipa noastra s-a calificat in grupele Cupei EHF datorita numarului de goluri marcate.

Meci 1: Rocasa Gran Canaria – CS Magura Cisnadie 28-24(11-10)

Meci 2: CS Magura Cisnadie – Rocasa Gran Canaria 22-18(11-7)

A doua echipa romaneasca calificata in Grupele Cupei EHF, CSM Corona Brasov, a eliminat in turul trei preliminar o alta echipa romaneasca, CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud. La fel ca la CS Magura Cisnadie, cele doua formatii romanesti, Corona Brasov si Gloria 2018 Bistrita-Nasaud, la finalul celor doua partide au avut egalitate, 49-49. S-a calificat Corona Brasov deoarece a marcat mai multe goluri in mansa tur, pe terenul Bistritei.

Meci 1: CS Gloria 2018 Bistria-Nasaud – CSM Corona Brasov 25-27(15-13)

Meci 2: CSM Corona Brasov – CS Gloria 2018 Bistrita-Nasaud 22-24(11-13)

Ion Crăciun (antrenor Corona) : Ştiam că o să fie un joc foartre greu şi din păcate pentru noi nu am reuşit să ne concentrăm cum trebuie, pentru că emoţiile se pare că au depăşit nivelul normal de până acum. Echipa este tânără şi emoţiile sunt foarte multe, aşa că este greu să treci un astfel de prag. Foarte multe fete sunt nemulţumite, din păcate mi-aş dori să fie nemulţumite pentru ceea ce fac în teren, nu pentru faptul că nu intră în teren şi fac tâmpenii. Dar să dea Dumnezeu să se mai coacă, să se mai rodeze un pic şi echipa să arate altfel. Şi oboseala şi-a spus cuvântul dar sunt totuşi sunt nemulţumit pentru că nu poţi dintr-o fază să dai două goluri, tot un gol dai, nu te grăbeşte nimeni. Am reuşit să o scoatem la capăt, în final, pentru că am dat mai multe goluri în deplasare. Pentru asta, le felicit pe fete, pentru că este tot munca lor. Dar înfrângerea rămâne înfrângere şi pe de altă parte sunt trist, pentru că nu am arătat publicului ceea ce mi-aş fi dorit. Ştiu că nici pentru fete nu e uşor, au avut atât de multe jocuri în ultima vreme, acum sper să ne refacem repede, să încărcăm bateriile, pentru că ne aşteaptă o lună ianuarie cumplit de grea. În Cupa EHF sper în primul rând să avem adversari accesibili şi să putem să mergem mai departe. Ce o să iasă, vom vedea. Sunt bucuros însă că oamenii din Braşov vor vedea şi alte echipe puternice din Europa, care vor veni aici. Sperăm să ne ridicăm la nivelul lor. Astfel de meciuri pot clădi o echipă, uşor, uşor.

Cristina Laslo: A fost un meci de care pe care, îmi pare rău că am pierdut dar este bine că în final ne-am calificat, asta e cel mai important. Suntem echipa mai tânără, a doua cea mai tânără din campionat, şi s-a văzut asta în multe momente. Eu cred că şi oboseala şi-a spus cuvântul. Urmează însă o perioadă de pauză pentru unele dintre noi, iar pentru altele, care mergem în Japonia, o perioadă foarte grea de pregătire, cu multe meciuri. Sperăm să jucăm la cel mai înalt nivel posibil în Cupa EHF, să mergem cât mai sus. Dorinţa mea este să putem juca la fel de bine pe două fronturi.

Georgiana Ciuciulete: Este frumoasă calificarea, oricum ar fi fost pentru noi. După un început să sezon bun, era şi păcat să terminăm altfel decât aşa, cu o calificare. În unele momente azi, oboseala şi-a spus cuvîntul, pentru că nu este uşor să joci din trei în trei zile. Deocamdată ne bucurăm de această victorie şi de perioada următoare de vacanţă şi apoi vom reveni să pregătim cât mai bine.

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!