CSM Lugoj a disputat primele partide de pregătire. Lugojencele au întâlnit ZOK Klek Srbijasume din Serbia

Data: 6 septembrie 2021, 16:34 | Autor: Nănuț Mădălina

CSM Lugoj a disputat primele partide de pregătire dinaintea startului noului sezon competițional.

Lugojencele s-au deplasat în Serbia unde au întâlnit echipa de primă ligă ZOK Klek Srbijasume. CSM Lugoj a câștigat ambele partide jucate cu ZOK la scorul de 3-0 și 4-0.

Staff-ul tehnic a folosit întreg lotul, după ce de vineri s-a alăturat echipei și coordonatoarea bulgară Petya Barakova, care a participat cu naționala Bulgariei la Campionatul European de volei.

CSM Lugoj va mai disputa alte două jocuri de pregătire cu CSU NTT Data Cluj, la finalul săptămânii, după care între 17 și 19 septembrie, la Lugoj va avea loc Cupa CSM Lugoj, la care participă Rapid București, BRSE Beckescsaba și SCM U Craiova.

În noul sezon competițional,  formația CSM Lugoj va fi alcătuită din următoarele jucătoare: 1. Andreea Gemănariu, 2. Simina Străchinescu, 3. Loredana Filipaș, 5. Tanjia Sredic, 6. Lorena Ciocian, 7. Patricia Bărbulescu, 8. Petya Barakova, 11. Sara Sakradzjia, 12. Georgiana Popa, 13. Adriana Popa, 15. Katarina Canak,  16. Bojana Celic Markovic (cea care o să fie căpitanul echipei în acest sezon), 17. Andra Badiu Savu.

Staff-ul tehnic va fi asigurat de: Ugljesa Segrt – antrenor principal, Dragan Grbic – antrenor secund, Vasile Canea – preparator fizic, Mădălina Iftimie – fizioterapeut și Mircea Roșu- statistician.

Sportivele de la CSM Lugoj au început sezonul de pregătire în sala I.K. Ghermănescu, care a avut loc până pe 16 august , după care a urmat un cantonament până pe 30 august la Kladovo în Serbia.

În sezonul competițional 2021-2022, CSM Lugoj va juca pe trei fronturi: Divizia A1 la volei feminin, Cupa României și Challenge Cup.

CSM Lugoj va întâlni în primul tur al Challenge Cup echipa VK Pirane Brusno din Slovacia, cu un prim meci în deplasare.

În campionat, care este probabil să înceapă în data de 10 octombrie, CSM Lugoj va întâlni în prima etapă, în deplasare, echipa vicecampioana CSM Volei Alba Blaj.

Programul turului pentru CSM Lugoj în Divizia A1 arată astfel:

# etapa I – a: CSM Volei Alba Blaj – CSM Lugoj
# etapa a II – a: CSM Lugoj – Dinamo
# etapa a III – a: ACS Volei Cristina Pârv Turda – CSM Lugoj
# etapa a IV – a: CSM Lugoj – Rapid
# etapa a V – a: CS Medgidia – CSM Lugoj
# etapa a VI – a: CSM Lugoj – Știința Bacău
# etapa a VII – a: Dacia Mioveni – CSM Lugoj
# etapa a VIII – a: CSM Lugoj – SCM Craiova
# etapa a IX – a: U NTT Data Cluj Napoca – CSM Lugoj
# etapa a X – a: CSM Lugoj – CSM Târgoviște
# etapa a XI – a: CSO Voluntari – CSM Lugoj

Cupa României:
SCM U Craiova – CSM Lugoj / câștigătoarea cu CSM Târgoviște.
Ediția 2021 – 2022 a Diviziei A1 va avea 12 echipe. În urma retragerii echipelor din Galați și Târgu Mureș, au acceptat invitația de a se înscrie în prima divizie echipele Dacia Mioveni și Universitatea Cluj.

În ceea ce privește lotul echipei CSM Lugoj pentru sezonul 2021-2022:

Și-au continuat aventura la CSM Lugoj următoarele jucătoare: Katarina Canak, centru, 1,86 m, Georgiana Popa, secund, 1,81 m, Andra Badiu Savu, centru, 1,85 m, Adriana Rotaru, libero și Patricia Bărbulescu, libero.

S-au alăturat echipei opt jucătoare: patru românce, trei sârboaice și o bulgăroaică:

Postul de coordonator: bulgăroaica Petya Barakova și românca Lorena Ciocian.

Petya Barakova are 27 de ani, 1,80 m, (Atac – 2,71; Blocaj – 2,83) vine din Champions League, unde a evoluat cu campioana Bulgariei, Maritsa Plovdiv. Este componentă a naționalei Bulgariei, cu care a câștigat trofeul Golden League, cu ea în teren. A mai evoluat în Elveția (la Volero Zurich), în Polonia (la Developres Rzeszow), în Franța (pentru Le Cannet), dar și la Volei Alba Blaj, cu care a jucat finala Champions League.

Lorena Ciocian are 28 de ani, 1,88 m, (Atac – 2,93; Blocaj – 2,83) revine la C.S.M. Lugoj, unde a evoluat spectaculos în sezonul 2016/2017. A mai evoluat în România la Medicina Tg. Mureș, Unic Piatra Neamț, C.S.M. Târgoviște și  la Știința Bacău.

Postul de centru: sarboaica Tanija Sredic și Andreea Petra din România.

Andreea Gemănariu Petra, are 27 de ani, 1,91 m (Atac 2,85 m; Blocaj – 2,70 m) fostă componentă a lotului C.S.M. Lugoj în două sezoane, revine de la CS Medgidia și a mai jucat la Sibiu, Tg. Mureș și Agroland Timișoara

Tanja Sredic, are 29 de ani, 1,87 m (Atac 2,98; Blocaj 2,85 m), vine de la Partizan Belgrad, după ce în carieră a mai evoluat la Spartak Subotica, Muszynianka (Polonia), Wiesbaden (Germania), și în România la C.S.M. Târgoviște.

Postul de universal, poziție care va fi în acest an 100% românească după achizițiile Loredanei Filipaș de la CSO Voluntari și Siminei Străchinescu de la U NTT Data Cluj.

Loredana Filipaș, universal, are 24 ani, 1,99 m (Atac 3,12 m; Blocaj 3,00 m) vine de la C.S.O. Voluntari, unde a fost cel mai bun atacant al echipei. A mai jucat la Dinamo, Știința Bacău și este componentă a echipei naționale. De departe, a fost cea mai râvnită jucătoare a ediției trecute de campionat, după ce la CSO Voluntari a reușit 581 de puncte.

Simina Străchinescu, universal, are 22 ani, 1,83 m, (Atac 3,05; Blocaj 2,85 m) vine de la U NTT Data Cluj, fiind o jucătoare care promite mult. A mai evoluat la Sibiu și Tg. Mureș. Este o voleibalistă tânără, de perspectivă, cu meciuri foarte bune în sezonul trecut și șanse mari de creștere în evoluție. Simina are capacitatea de a evolua și pe postul de atacant secund, astfel că ea va fi o soluție polivalentă pentru echipa CSM Lugoj.

Postul de extremă – atacant secun: Bojana Celic Markovic și Sara Sakradzjia din Serbia.

Sara Sakradzija, extremă, are 27 ani, 1,86 m, (Atac 3,10 m, Blocaj 2,95 m) voleibalistă care are în C.V. formații titrate, cum sunt Volero Zurich, Halkbank Ankara. La Lugoj vine din Franța, de la Volero Le Cannet, după ce cu un sezon înainte a evoluat pentru Pays d’Aix Venelles, cu care a câștigat Cupa Franței. Se află la prima experiență în România.

Bojana Celic Markovic, extremă, are 31 de ani, 1.78 m, (Atac 2,90 m, Blocaj 2,78 m) cea mai experimentată componentă a lotului, anul trecut titulară la Volei Alba Blaj. A mai jucat în Franța, la Istres, Paris Saint Cloud, Beziers, Volero Le Cannet și ASPTT Mulhouse, grupare cu care a

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!