Baschet feminin: Echipa feminina de baschet 3×3 a Romaniei s-a calificat la Jocurile Olimpice Tokyo 2020

Data: 1 noiembrie 2019, 14:45 | Autor: Nănuț Mădălina

Echipa feminina de baschet 3×3 a Romaniei s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, informeaza Federatia Romana de Baschet.

Romania este a patra echipa calificata la Tokyo 2020 dupa Rusia, China si Mongolia.

Anuntul despre calificarea Romaniei la Tokyo 2020 a fost facut in Japonia de catre reprezentantii FIBA.

Echipa feminina de baschet 3×3 a Romaniei se alatura astfel celor 50 de componenti deja calificati la Jocurile Olimpice Tokyo 2020.

Zece sportivi au locurile asigurate nominal in Echipa Olimpica a Romaniei: Marian Dragulescu – gimanstica, Maria Holbura – gimnastica, Vlad Dascalu – ciclism, Alin Firfirica – aruncarea discului, saritoarele in lungime Alina Rotaru si Florentina Iusco, Claudia Bobocea – 1500 m, Daniela Stanciu – saritura in inaltime, inotatorii – Robert Glinta si Daniel Martin

Pentru celelalte 40 de locuri lupta a ramas deschisa si doar cei mai in forma tricolori la momentul Jocurilor vor fi selectionati sa faca parte din Team Romania la Tokyo 2020.

In zilele ramase pana la Tokyo 2020, cei mai buni fotbalisti romani, cu varste de pana la 21de ani, se vor lupta pentru cele 18 locuri din echipa de fotbal U21, cei mai valorosi canotori, pentru cele 18 de locuri din cele sapte echipaje calificate – dublu vasle feminin categorie usoara (L4x), patru rame feminin (4-), patru rame masculin (4-), dublu vasle masculin (2x), dublu vasle feminin (2x), doi rame feminin (2-), doi rame masculin (2-), iar canoistii de top se vor bate pentru cele doua locuri de la canoe dublu 1000 m. De asemenea, batalia ramane deschisa pentru biletele la Tokyo 2020 asigurate pentru Romania de Alina Vuc la lupte feminin – categoria 50 kg si de Laura Coman, la tir sportiv – 10 m pusca aer comprimat.

Sportivii care au obtinut calificarea pentru Romania vor avea un mare plus in fata concurentei.

FOTO: FB – Federatia Romana de Baschet

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!