Canotaj: Echipajele românești au obținut 12 medalii la Campionatul European U23

Data: 8 septembrie 2019, 20:41 | Autor: Nănuț Mădălina

14 echipaje românești au participat la Campionatul European de canotaj U23, iar bilanțul medaliilor obținute este mai mult decât perfect pentru sportivii români. Tinerii canotori au plecat acasă cu 12 medalii, din care nouă de aur, una de argint și două de bronz.

Medalii de aur au obţinut echipajele masculine de patru rame, două rame, opt+1, patru+1, respectiv cele feminine de patru rame, patru vâsle, patru+1, două vâsle, 8+1.

Pe podium au urcat echipajul masculin de patru vîsle (argint) şi cele feminine de simplu şi două rame (bronz).

Rezultatele echipajelor românești au fost după cum urmează:

Aur pentru echipajul masculin in proba de opt plus carmaci (BM8+). Acesta este format din Bogdan Baitoc, Ciprian Tudosa, Florin Ceobanu, Marian Cireasa, Andrei Lungu, Denis Nichitean, Andrei-Alexandru Tanasa, Cristi Hirgau si Adrian Munteanu.

Aur în proba feminină de dublu vâsle (BW2X), echipaj format din Ancuta Bodnar si Simona Radis. Ele sunt vicecampioane mondiale și europene en-titre de senioare ale acestei probe. De asemenea, sunt câștigătoare ale Cupei Mondiale III de la Rotterdam.

Aur obținut de echipajul feminin de opt plus carmaci (BW8+) format din Madalina Heghes, Roxana Parascanu, Ioana Budeanu, Amalia Beres, Madalina Casu, Raluca Dinulescu, Magdalena Rusu, Iuliana Anghel si Stefania Preteanu.

Aur pentru echipajul feminin de patru vasle (BW4x) format din Tabita Maftei, Elena Larisa Rosu, Elena Logofatu si Nicoleta Pascanu. Fetele sunt medaliate cu bronz in aceasta proba la Campionatele Mondiale de Tineret de la Sarasota, 2019.

Aur pentru echipajul masculin de patru rame (BM4-) format din Mihaita Tiganescu, Vasile Semciuc, Constantin Berariu si Cosmin Pascari. Acestia sunt vicecampionii mondiali en-titre de seniori de la Linz si campionii europeni en-titre de tineret de la Brest, in 2018.

Aur pentru echipajul masculin de dublu rame, format din Alexandru Ciobica si Florin Lehaci. Acestia sunt campionii mondiali en-titre de tineret, de la Sarasota.

Aur în proba masculină de patru rame cu cârmaci (BM4+), echipaj format din CHIOSEAUA Alexandru, DANCIU Alexandru-Laurentiu, MATINCA Alexandru, HUC Ciprian, MUNTEANU Adrian.

Aur în proba feminină de patru rame cu cârmaci (BW4+), echipaj format din ACSINTE Ioana-Irina, JUNCANARIU Geanina, POPA Andreea 99, TATARU Georgiana-Simona, PETREANU Victoria-Stefania.

Aur în proba feminină de patru rame (BW4-), echipaj alcătuit din CASU Madalina-Gabriela, BERES Amalia, RUSU Maria-Magdalena,  ANGHEL Roxana-Iuliana.

Argint pentru echipajul masculin de patru vasle (BM4X) format din Bogdan Horodisteanu, Sebastian Cornea, Constantin Cirstea si Ionut Cojocaru.

Bronz obținut în proba feminină de dublu rame (BW2-), echipaj format din AILINCAI Adriana, TIVODARIU Maria. Ele sunt vicecampioane europene de senioare.

Bronz în proba feminina de simplu vasle categorie usoara (LW1x), medalie obținută de Elena Mihai.

România a participat la Campionatul European de tineret cu 14 echipaje, între 6-8 septembrie, la Ioanina (Grecia).

 URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵                       

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!