FOTE Baku 2019: Sportivii români au cucerit alte trei medalii: doua de aur si una de argint

Data: 24 iulie 2019, 20:15 | Autor: Nănuț Mădălina

Giorgiana Barbara Hagianu și David Popovici au urcat pe cea mai înaltă treaptă la FOTE Baku 2019, iar Robert Alexandru Matei a obținut medalia de argint la judo.

Giorgia Barbara Hagianu a cucerit aurul pentru Romania la judo la FOTE Baku 2019!!!

La capatul unui parcurs fara greseala, in limitele categoriei 40 kg, judoka Giorgia Barbara Hagianu a invins-o in finala pe Muberra Gunes, reprezentanta Turciei, si a cucerit medalia de aur. Valoroasa judoka si-a luat o frumoasa revansa in competitiile olimpice dupa ce la Jocurile Olimpice de Tineret de anul trecut de la Buenos Aires a pierdut prin ippon in runda eliminatorie.

Giorgia Barbara Hagianu este multipla campioana nationala si balcanica, iar in iunie 2018, la Campionatele Europene rezervate cadetilor care au avut loc la Sarajevo, in Bosnia-Hertegovina, a cucerit medalia de aur, in limitele categoriei 40 kg.

David Popovici a urcat pe cea mai inalta treapta a podiumului la 100 m liber cu nou record al competitiei

Inotatorul David Popovici a cucerit cea de-a treia medalie de aur pentru Romania la Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) de la Baku, dupa ce a castigat finala masculina de la 100 m liber.

Sportivul tricolor, detinatorul mai multor recorduri nationale in probele de liber la categoria sa de varsta, a stabilit un nou record al competitiei  – 49.82. In ultimul act de la 100 m liber romanul i-a devansat pe Jacob Whittle, din Marea Britanie, medaliat cu argint, si pe Rasmus Nickelsen (Danemarca), medaliat cu bronz.

In varsta de 16 ani, sportivul legitimat la Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, a ascultat cu emotie imnul de stat al Romaniei care a rasunat in premiera in Centrul Acvatic din Baku.

Robert Alexandru Matei, argint la 50 kg, a doua medalie pentru judoul romanesc la FOTE Baku

Dupa aurul cucerit de Giorgia Hagianu in limitele categoriei 40 kg, Robert Alexandru Matei a obtinut medalia de argint in competitia masculina de la 50 kg. In finala, romanul a fost invins de Nika Bachiashvili din Georgia.   

In varsta de 16 ani, sportivul legitimat la LPS Focsani, a confirmat rezultatele obtinute in acest an la Campionate Europene de cadeti din Varșovia (Polonia) unde a urcat pe cea de-a treia treapta a podiumului.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Sursa: Comitetul Olimpic si Sportiv Roman

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!