Ghinion pentru delegația României la Cupa Europei de aruncări. Un test Covid-19 i-a scos din competiție pe sportivii români

Data: 10 mai 2021, 11:31 | Autor: Nănuț Mădălina

Sportivii români care trebuiau să participe duminică, 9 mai, la competițiile din cadrul Cupei Europei la aruncări de la Split, în Croația, au fost scoși din competiție, informează Federația Română de Atletism.

„Unul dintre atleții tricolori prezenți în Croația a fost testat pozitiv sâmbătă, 8 mai 2021, cu virusul Covid-19, iar, conform protocolului sanitar al țării gazde, sportivii nu au fost lăsați să părăsească hotelul în care erau cazați.

Testul este obligatoriu a fi făcut cu 48 de ore înainte de întoarcerea în țară sau după minim două zile de ședere în Croația. Menționăm faptul că la ambele teste anterioare, realizate unul înainte de plecarea la Split și al doilea efectuat în Croația, înainte de concurs, toți membrii delegației țării noastre au ieșit negativi.

Într-o situație similară s-a aflat și delegația Ucrainei. După ce un membru al delegației lor a fost testa pozitiv, întreg lotul țării vecine a fost exclus din concurs.

Rezultatele obținute sâmbătă de către sportivii români în competiției rămân valide!

Rareș Toader, legitimat la CS Dinamo București,  a obținut sâmbătă, 8 mai, medalia de aur în proba de aruncare a greutății la Cupa Europei la aruncări de la Split, în Croația, cu Personal Best (20,83m)!

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!