Handbal feminin: România câștigă cu Spania și trece pe prima poziție a Grupei A la Campionatul Mondial

Data: 6 decembrie 2017, 0:50 | Autor: Nănuț Mădălina

România a obținut calificarea în optimile de finală ale Campionatului Mondial de handbal feminin, după ce a învins reprezentativa Spaniei, cu scorul de 19-17 (9-7), în cea de-a treia partidă din grupa A a competiţiei.

După victoria obținută în meciul cu Spania, naționala României a urcat pe prima poziție în Grupa A, fiind singura echipă neinvinsă după 3 partide, având acumulate 6 puncte.

România – Spania 19-17(9-7)

În cele 60 de minute de joc cele două formații au fost pe rând la conducerea partidei. Spania a început mult mai montată partida, dar Neagu a restabilit egalitatea după minutul 10 al meciului, 4-4. Adversara României a mai reușit să se distanțeze o singură dată la 2 goluri, 4-6, după care a urmat regalul Yuliyei Dumanska care a închis poarta. Pauza le-a găsit pe tricolore în avantaj cu 2 goluri, 9-7.

Nici în partea secundă cele două formații nu au reușit să se detașeze una de cealaltă, mergând cap la cap.  Spania a reușit din nou să preia conducerea 12-14, în minutul 43, urmată de o egalare la 14, 5 minute mai târziu. Finalul a fost unul alert, Spania având din nou avantajul în minutul 54,15-16, dar România s-a ținut aproape și a închis meciul la un ecart de 2 goluri, 19-17.

Pentru România au marcat Neagu 8 goluri, Pintea 4, Buceschi 4, Dragut 2, Elisei Ardean 1, iar de la Spania s-a remarcat Pena, cu 4 reuşite.

După disputarea meciurilor din grupe, primele patru se vor califica în optimile de finală, fază din care se va juca eliminatoriu până la medalii. Optimile sunt programate în 10 şi 11 decembrie, sferturile în 12 şi 13 decembrie, ambele faze la Leipzig şi Magdeburg, iar semifinalele vor avea loc în 15 decembrie, în timp ce finalele pentru medalii două zile mai târziu, la Hamburg.

Urmărește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!