Handbal feminin: România, victorie și calificare în grupele principale la CE Franța 2018 | Neagu, cea mai bună marcatoare all-time de la CE

Data: 3 decembrie 2018, 22:04 | Autor: Nănuț Mădălina

Echipa națională de handbal feminin a României a reușit luni, 3 decembrie 2018, a doua victorie de la Campionatul European Franța 2018 și și-a asigurat astfel și calificarea în grupele principale ale competiției, fiind singura echipă neînvinsă din Grupa D.

România s-a impus în partida cu Germania la o diferență de 5 goluri, 29-24(14-11) la capătul unui meci dominat de Neagu and Co.

La finalul meciului goalkeeper-ul României, Denisa Dedu, a fost declarată MVP-ul partidei.

Germania – România 24-29(11-14)

România: Buceschi – 11 goluri, Neagu – 5 goluri, Pintea – 4 goluri, Geiger – 3 goluri, Udriștoiu – 2 goluri, Florica – 2 goluri, Laslo – 1 gol, Dedu – 1 gol. Pentru Germania s-a remarcat Behnke 8 reuşite.

Handbalista Cristina Neagu a devenit, luni, în timpul meciului cu Germania, cea mai bună marcatoare all-time a Campionatului European, după ce a marcat al cincilea gol al său în partidă şi a adunat 206 în total, faţă de 205 ale deţinătoarei recordului, unguroaica Agnes Farkas.

Reuşita Cristinei Neagu şi doborârea recordului a fost anunţată şi de crainicul sălii din Brest.

România va juca ultimul meci din Grupa D miercuri 5 decembrie. ”Tricolorele” se vor duela pentru prima poziție în grupă cu Norvegia. Partida va putea fi urmărită în direct la TVR 1 și TVR HD de la ora 22:00.

Urmărește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!