Handbal masculin: România ratează calificarea la Mondiale! Xavier Pascual părăsește naționala țării noastre!

Data: 13 iunie 2018, 22:42 | Autor: Kadi Bulgakov

Naționala de handbal masculin a României a ratat calificarea la CM 2019. Tricolorii au învins miercuri seara, în sala „Horia Demian” din Cluj-Napoca, reprezentativa Macedoniei, scor 26-25 (12-11) în manșa retur a barajului pentru turneul final. În meciul tur, la Skopje, Macedonia s-a impus însă la 8 goluri diferență (32-24).

La finalul partidei, selecționerul Xavier Pascual Fuertes  a ținut o conferință de presă în care a explicat motivele despărțirii pe cale amiabilă. Foarte emoționat, tehnicianul Barcelonei a adresat chiar o scrisoare fanilor handbalului românesc.

„De acum câteva luni am luat decizia de a renunța la echipa națională din diferite motive, dar cel mai important, la reînnoirea contractului cu echipa de club, FC Barcelona a pus condiția să renunț la această dublă funcție, antrenor de club și selecționer. M-ați făcut să mă simt român la fel ca toți ceilalți și să îndrăgesc această țară, care acum, dacă-mi permiteți, o consider și țara mea. A fost o mândrie și o onoare pentru mine să pot antrena echipa națională masculină a României”, a precizat emoționat Xavier Pascual Fuertes.

Câştigător de două ori al Ligii Campionilor, Xavier Pascual semnase, în iunie 2016, un contract pe patru ani cu FRH, obiectivul principal fiind calificarea naţionalei masculine la JO din 2020.

Urmărește-ne pe Facebook:

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!