Imnul României s-a auzit din nou la Campionatul European de natație. Constantin Popovici și Cătălin Preda, pe podium la Roma

Data: 22 august 2022, 8:02 | Autor: Nănuț Mădălina

După succesul răsunător al lui David Popovici de la Roma de la Campionatul European de natație(aur la 100 si 200 m liber și record mondial în proba de 100 m), a venit rândul altor români să treacă numele țării noastre în istoria competiției.

Constantin Popovici și Cătălin Preda, legitimați la CSA Steaua București, au urcat pe primele două pozitiu la Campionatul European de natație, la proba de high-diving masculin.

În proba desfășurată în premieră în istoria Campioatelor Europene de natație pentru seniori, Constantin Popovici a devenit cel dintâi medaliat cu aur la ultima săritură. Cu un total de 455.70 puncte, sportivul de la Steaua București l-a depășit pe colegul de club Cătălin Preda, care a totalizat 436.20 puncte.

Cei doi sportivi români sunt pregătiți la Steaua de antrenorul Florin Avasiloae.

Constantin Popovici și Cătălin Preda sunt cunoscuți mai ales prin participarea lor la una dintre cele mai spectaculoase competiții, Red Bull Cliff Diving, unde sunt constant pe podium. România este singura țară care are doi concurenți la această competiție, în aceeași probă.

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!