Judo: Bronz pentru Alexandru Raicu la Jocurile Francofoniei | Ramona Micula argint la FOTE

Data: 27 iulie 2017, 10:41 | Autor: Kadi Bulgakov

Judoka Alexandru Raicu a cucerit medalia de bronz la Jocurile Francofoniei ce se desfăşoară la Abidjan din Coasta de Fildeş.

Sportivul piteştean, medaliat cu bronz la Campionatul European de Juniori din 2014 şi component al lotului olimpic de seniori, a reuşit să aducă prima medalie (73 kg) la judo pentru delegaţia României, la Jocurile Francofoniei.

La cea de-a doua competiție internațională ce se desfășoară zilele acestea la Gyor în Ungaria, Festivalul Olimpic al tineretului European, judoka Ramona Micula, a cucerit medalia de argint la 52 de kg, fiind prima medalie obținută de România la judo (FOTE).

Componentă a clubului CŞS Focşani, Ramona Micula a învins-o în primul meci pe Valiantsina Troshka – Belarus, în sferturi a trecut de Szofi Ozbas din Ungaria iar în semifinale a câştigat prin ippon întâlnirea cu elveţianca Manon Monnard.

În finala cu Gefen Primo din Israel, Ramona Micula a cedat dupa 3 minute de luptă terminând concursul pe treapta a doua a podiumului dar aducând prima medalie pentru judo-ul românesc la FOTE.

În competiţia de judo din Ungaria alţi 3 judoka au terminat întrecerea în aproprierea podiumului – Anamaria Stroe a încheiat concursul de la categoria 40 kg. pe locul 5 iar Ana Sârbu ( 44 kg.) şi Maria Dumitru ( 48 kg.)  au ocupat locul 7.

Astăzi, 27 iulie, intră pe tatami, la FOTE, alţi 4 judoka români : la feminin Paula Gliga la 57 kg. Ilaria Toma la 63 kg. iar la masculin Andrei Pîrloga la 73 kg. şi Dănuţ Pechea la 81 kg.

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!