Liana Musteață, bronz la Turneul European de Calificare la Taekwondo WT

Data: 8 mai 2021, 11:16 | Autor: Nănuț Mădălina

Liana Musteață a obținut medalia de bronz la Turneul European de Calificare la Taekwondo WT pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo și rămâne în așteptare pentru obținerea biletului la cea mai importantă competiție din carieră, informează Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

La Turneul European de Calificare la Taekwondo WT, de la Sofia, sportiva din România a avut ieri un parcurs foarte bun până în semifinalele categoriei 49 kg.

Lia, vicecampioană continentală de seniori a categoriei acum trei săptămâni, a înregistrat trei victorii nete pe tablou și a luptat în semifinale pentru calificarea directă la Jocurile Olimpice de la Tokyo2020 cu reprezentanta Spaniei, Adriana Cerezo. Accidentată, Lia a cedat, scor 3-16. Cu toate puterile, sportiva tricoloră a luptat apoi pentru bronz cu reprezentanta Germaniei, Ela Aydin, și a învins 11-0.

Șansele legate de o calificare istorică la JO Tolyo 2020, niciodată un român nu a concurat la taekwondo la Jocurile mari, rămân în așteptare, punctele acumulate prin câștigarea medaliei de bronz pentru Rankingul Mondial poate determina Federația Mondială WT să ofere o invitație pentru ocupantul locului 3.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵

Sursă: Comitetul Olimpic și Sportiv Român

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!