Nationalele Romaniei participa la FIBA U23 3×3 World Championship, Lanzhou 2019

Data: 30 septembrie 2019, 19:02 | Autor: Nănuț Mădălina

Localitatea chineza Lanzhou va gazdui, in perioada 2-6 octombrie, intrecerile FIBA U23 3×3 World Championship 2019, la startul competitiei fiind prezente 40 de echipe printre care se afla si nationalele Romaniei.

De altfel, Romania se numara printre cele sapte natiuni care sunt reprezentate atat in turneul masculin, cat si in cel feminin, celelalte sase fiind China, Italia, Olanda, Ucraina, Mongolia si Rusia, ultima fiind detinatoarea trofeelor mondiale. In faza inaugurala a grupelor din intrecerea mondiala se mai afla si alte zece natiuni care participa in premiera la acest eveniment derulat sub egida FIBA.

In competitia masculina gazduita de Lanzhou, Romania va fi reprezentata de Stefan Birloveanu, Alexandru Coconea, Sebastian Costeiu si Cristian Mainea, tricolorii nostri urmand sa evolueze in cadrul Grupei B, alaturi de China, Letonia, SUA si Kazahstan.

In intrecerea mondiala feminina, Romania va juca in formula Ecaterina Armanu, Nicolett Orban, Daiana Tanase si Alina Podar si va evolua in cadrul Grupei C, alaturi de Mongolia, Germania, Iran si Uganda.

Mai jos va prezentam programul meciurilor sustinute de echipele Romaniei in faza grupelor:

3 octombrie 2019
Romania – Uganda (F, ora 16:00)
China – Romania (M, ora 16:50)
Mongolia – Romania (F, ora 18:15)
Romania – SUA (M, ora 18:55)

5 octombrie 2019
Romania – Germania (F, ora 18:15)
Romania – Letonia (M, ora 18:55)
Iran – Romania (F, ora 19:35)
Kazahstan – Romania (M, ora 20:25)

Conform sistemului competitional anuntat de FIBA, primele doua echipe clasate din fiecare grupa vor accede in sferturile de finala.

 URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK ⤵⤵⤵                       

Sursa: Federația Română de Baschet

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!