Noutăți la echipa de volei feminin CSM Lugoj. Transferuri, prelungiri de contracte și plecări

Data: 20 iulie 2022, 17:51 | Autor: Nănuț Mădălina

Echipa de volei feminin CSM Lugoj va evolua în noul sezon competițional 2022-2023 în trei competiții: Divizia A1 la volei feminin, Cupa României și CEV Challenge Cup.

Pentru a-și atinge obiectivele, formația lugojeană a făcut o serie de transferuri și încă nu a încheiat acest capitol pentru a-și crea o echipă extrem de competitivă pentru noul sezon.

Până în momentul de față, CSM Lugoj a făcut 6 transferuri: 4 jucătoare străine și două sportive din România (sportive care au revenit la echipa lugojeană). De asemenea si-au prelungita contractul 5 jucătoare și au plecat 9 sportive.

4 jucatoare străine s-au alăturat echipei lugojene.

Pentru sezonul 2022-2023, CSM Lugoj va conta pe: Veronika Bezhandolska (Bulgaria), Sara Lozo ( Serbia), Aliona Martiniuc (Republica Moldova) și Tanja Grbic (Serbia).

Veronika Bezhandolska (24.08.1992, 1.90 m) evoluează pe postul de centru și vine de la echipa israeliană Maccabi Haifa, câștigătoare a campionatului și a cupei. Veronika a mai evoluat în Bulgaria, Ungaria și Cehia, campionate în care a fost desemnată cel mai bun centru al sezonului în care a evoluat.

Sara Lozo (29.04.1997), componentă a naționalei Serbiei, evoluează pe postul de atacant secund și vine din Rusia, de la Proton Saratov. În cariera sa, noua sportivă a Lugojului a evoluat în Turcia, Kazakstan și Serbia, fiind distinsă cu numeroase premii individuale: cel mai bun serviciu, cel mai bun atacant secund, cea mai bună primire.

Aliona Martiniuc (22.06.1991, 1.86 m) joacă pe postul de universal și vine din campionatul Rusiei, de la Tulitsa Tula. A evoluat la echipe la echipe din Turcia, Polonia, Coreea de Sud, Japonia și Rusia.

Tanja Grbic (09.07.1988, 1.78 m) evoluează pe postul de ridicător și vine din campionatul Franței, formația  Pays d’Aix Venelles,  unde în 2020 a fost desemnată cel mai bun ridicător al întrecerii feminine. A mai evoluat în țara natală, Serbia și în Ungaria.
…..
Două jucătoare care evoluează la echipa națională au revenit la CSM Lugoj

Ramona Adelina Rus și Daiana Roxana Roman au revenit la echipa care le-a propulsat în prima ligă.

Cele două sportive vor evolua din sezonul viitor în culorile alb-albastre, acolo unde au mai petrecut două sezoane, Ramona şi patru, Daiana. Ramona Rus evoluează pe postul de secund, este născută în 8 octombrie 1996, şi vine de la CS Medgidia. A mai evoluat la CSM Volei Alba Blaj. Daiana Roman este cu doi ani mai tânără, născută pe 07 iunie 1998 şi joacă pe postul de centru. După CSM Lugoj a jucat la CSO Voluntari şi CSM Volei Alba Blaj.

5 jucătoare și-au prelungit înțelegerea cu CSM Lugoj

Au ales să continue alături de CSM Lugoj liberoul Silvija Popovic, cea care va fi și căpitanul echipei în sezonul următor. Alături de ea vor continua și: liberoul Adriana Popa, centrul Andreea Gemănariu, secundul Georgiana Popa și universalul Simina Străchinescu.

Au plecat 9 jucătoare

La finalul sezonului 2021-2022, CSM Lugoj s-a despărțit de 9 jucătoare: Bojana Celic Markovic, Petya Barakova, Catarina Canak, Sara Sakradzija, Dubravka Vukoja, Tanja Sredic, Loredana Filipaș, Patricia Bărbulescu și Andra Badiu-Savu .

La finalul colaborării, clubul lugojean le-a mulțumit sportivelor care si-au adus aportul la reusitele ultimului sezon.

„Mulțumim, Blagodaria, Hvala!
Clubul nostru le mulțumește jucătoarelor din sezonul 2021-2022, care au încheiat contractul și astfel se despart de echipa lugojeană. A fost un an cu multe reușite, la care și: Bojana Celic Markovic, Petya Barakova, Catarina Canak, Sara Sakradzija, Dubravka Vukoja, Tanja Sredic, Loredana Filipaș, Patricia Bărbulescu și Andra Badiu-Savu și-au adus din plin aportul. Pentru acest lucru le aplaudăm și le urăm succes în activitatea viitoare, la cluburile unde vor evolua în sezonul care urmează.”

În sezonul 2022-2023,  CSM Lugoj va evolua în campionatul național,  Cupa României și CEV Challenge Cup.

Conform tragerii la sorți, CSM Lugoj va juca, în ordine, de la etapa 1 la etapa11, astfel:
CSM Lugoj – Rapid;
CSO Voluntari – CSM Lugoj;
CSM Lugoj – CS Medgidia;
CSM Volei Alba Blaj – CSM Lugoj;
CSM Lugoj – CSU Hygienium Galați;
CSM Lugoj – SCMU Craiova;
Știința Bacău – CSM Lugoj;
CSM Lugoj – Dacia Mioveni;
Dinamo București – CSM Lugoj;
CSM Lugoj – FC Argeș;
CSM Târgoviște – CSM Lugoj.
Ca noutate, anul acesta, după sezonul regulat, primele opt formații din campionat vor juca în play-off (locul 1 cu 8, 2 cu 7 și așa mai departe), urmând ca ultimele patru clasate să evolueze în play-out.

În Cupa României, sistemul de disputare este același cu cel de anul trecut. Primele patru clasate din campionatul 2021/ 2022 sunt direct calificate în faza sferturilor de finală.

CSM Lugoj a încheiat pe locul V, astfel că va evolua în prima rundă cu Dacia Mioveni, în sistem tur-retur, cu un prim joc în deplasare, urmând ca în cazul calificării să joace în sferturi cu CSO Voluntari, tot în deplasare primul joc.

Calificată direct în 16-zecimi

CSM Lugoj va juca direct în faza  doua a Cupei CEV Challenge. Primul meci va avea loc în luna decembrie cu câştigatoarea meciului dintre echipa venită din BVA Cup şi Tchalau Chapelle Lez Herlaimont din Belgia. Cel mai probabil va fi o echipă din Turcia, favorită la câştigarea BVA Cup (PTT Ankara este reprezentanta Turciei în BVA). Jocurile sunt programate între 13 – 15 decembrie şi 20 – 22 decembrie, returul.

Sursă: FB – CSM Lugoj  – Volei

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!