Peste 300 de sportivi vor fi prezenti la Campionatele Internationale de Atletism ale Romaniei

Data: 4 iunie 2019, 14:41 | Autor: Nănuț Mădălina

In perioada 7-8 iunie 2019 la Cluj Napoca va avea loc a 64-a editie a Campionatelor Internationale de Atletism ale Romaniei, competitie la care sunt asteptati peste 300 de sportivi din 14 tari.

Cei mai buni atleţi români ai momentului şi atleţi străini de valoare vor lua startul probelor de atleti pe stadionul Cluj Arena.

Competitia este structurata pe 38 de probe. Sportivii prezenti la competitie vin din urmatoarele tari: Kenya, Kirgistan, Japonia, Qatar, Serbia, Bosnia, Ungaria, Israel, Rep. Moldova, Liban, Ucraina, Grecia, România și Turcia. Atleţii de valoare prezenţi la această ediţie promit un adevărat regal atletic spectatorilor care sunt așteptați în număr cât mai mare în tribunele modernei arene din Cluj Napoca.

Iar unul dintre sportivii străini de mare valoare care vor alerga pe pista de la Cluj Arena este Femi Ogunode (Qatar). În vârstă de 28 de ani, Femi Ogunode aleargă în cursele de viteză de 100m, 200m, 400m, ștafetă 4x400m și 60m (în sală). De altfel, Femi este medaliat cu bronz la Mondialele indoor din 2014, de la Sopot (Polonia), când a terminat cursa de 60m cu timpul de 6.52 secunde.

La Mondialele în aer liber, Femi Ogunode are un loc 7 la 200m, la ediția 2015 din Beijing, și un loc 8 la 400m, la ediția 2011, de la Daegu (Coreea de Sud). În 2015, sportivul din Qatar a câștgat etapa de Diamond League de la Bruxelles, în proba de 200m cu timpul de 19.97 secunde. Totodată, este campion mondial militar în 2011, la Rio de Janeiro, în probele de 100m și 200m.

Fondul de premiere la această ediţie a Campionatelor Internaţionale de Atletism ale României este de 29.700 de euro, premiile fiind împărţite între cele 38 de probe ale competiţiei şi premiile de performanţă.

Astfel, 26 de probe vor avea recompensat locul I cu 200 euro, locul 2 cu 150 de euro şi locul 3 cu 100 euro, ştafetele vor fi premiate cu 400 euro locul I, 300 euro locul II şi 200 euro locul III, iar sportivii clasaţi pe unul dintre cele trei locuri fruntaşe din 8 probe premium (Feminin – 400 m, Lungime, Triplu Salt, Înălțime; Masculin – 100 m plat, Lungime, Disc, Suliță) vor fi premiaţi astfel: locul I 800 euro, locul II 600 euro şi locul III 400 euro.

Totodată, vor fi acordate premii de performanţă conform Tabelei Internaționale de Punctaj astfel: cea mai bună performanţă a concursului 800 euro, cea de-a doua performanță 600 euro şi a treia performanţă valorică va fi răsplătită cu 400 euro.

Daniel Petre Rezmiveș, unul dintre tinerii talentați ai noului val de alergători pe distanțe scurte din România, spera sa isi indeplineasca la aceasta competitie baremul de calificare la Campionatele Mondiale de la Doha.

Legitimat la CSM Ploiești, acolo unde este pregătit de către Augustin Iancu, Daniel aleargă pe distanțele de 100m, 200m, 400m, dar și pe cea de 60m indoor. Participant în premieră în primăvara acestui an la o ediție a Campionatelor Europene de atletism în sală pentru seniori, de la Glasgow, sportivul de 21 de ani merge de fiecare dată cu drag la Cluj, la Campionatele Internaționale de Atletism ale României.

Atletul de la CSM Ploiești a câștigat în 2017 la Internaționale, iar în acest an vizează, pe lângă un rezultat excelent, și îndeplinirea baremului de calificare la Campionatele Mondiale de la Doha

La Cluj mereu este un concurs mai aparte. Am participat la ediția din 2017, unde am și reușit să câștig. Campionatele Internaționale de Atletism ale României îți oferă o anumită energie. Este lume multă în tribune și acest lucru te face să te simți sportiv cu adevărat. La ediția de anul trecut am terminat al treilea, dar, la finalul zilei, indiferent de rezultat, nu ai cum să nu te simți bine să ai alergat pe pista de pe Cluj Arena ”, a declarat sportivul pentru site-ul oficial al competiției.

Biletele de acces se pot achiziţiona de pe Bilete.ro şi costă 20 de lei pe seară sau 30 de lei abonamentul pe două seri. Copiii până în 14 ani intră gratuit. Biletele vor putea fi achiziţionate şi în ziua concursului, de la casele de bilete de la intrarea în stadion.

URMĂREȘTE-NE PE FACEBOOK

Sursa: Federatia Romana de Atletism

Citește și Mai multe de acelasi autor

error: Content is protected !!